Mar 6, 2013

Dilemma korulaatikoista
Tilasin jokin aika sitten korulaatikoita Nousevan Myrskyn painatuksella.

Korulaatikot on valmistettu kierrätetystä kartongista (jee!), ja niissä on hopeanvärinen painatus. Laatikoita on kolmea eri kokoa.

Tykkään näistä tosi paljon, mutta en oikein tiedä, mitä näillä tekisin. Kaikki korut eivät oikein istu laatikoihin. Hmm..

Olen miettinyt, että jossain vaiheessa uusin Nousevan Myrskyn pakkaukset. Toisaalta rakastan nykyistä pakettia, ja se on saanut paljon positiivista palautetta sekä asiakkailta että jälleenmyyjiltä.


Nykyinen vaaleanharmaa pakkaus on omalaatuisempi. Se on helppo lähettää tavallisessa kirjekuoressa, ja siinä on uniikki kiinnitys - pala pyöränkumia. Nykyinen pakkaus on omista kätösistäni syntynyt oma pikku palleroiseni.

Mitä siis teen uusilla laatikoilla?

On sanomattakin selvää, että nuo mustat korulaatikot ovat tosi tyylikkäät ja juhlavat. Ja QR-koodi paketin takana on ihan huippujuttu. Voisinko käyttää näitä joissain speciaali tilaisuuksissa? Liikelahjoina? Palkintoina?

Ideoita?

23 comments :

 1. Nuo sun omat palleroiset ovat kyllä erittäin hurmaavia, kannatan niiden säilyttämistä :) Mutta liikelahjoihin ja vastaaviin tilatut pakkaukset varmasti sopisivat hyvin!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Toistaiseksi samoilla linjoilla. :)

   Delete
 2. Kyllä toi vaalea pakkaus on paljon persoonallisempi! :) Noita mustia laatikoita vois tosiaan hyödyntää antamalla just jotain liikelahjoja ym. niissä.. Etköhän sä niille käyttöä löydä! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hehe, joo! Eiköhän niille jotakin käyttöä löydy! :)

   Delete
 3. Anonymous2:13 PM

  Vaalea pakkaus on tosi hieno, mutta tykkään kyllä uusista tummistakin. Voisiko asiakas valita kumpaan hän haluaa korunsa pakattavan? Vai aiheutuuko siitä liikaa vaivaa, jos se vaikuttaa postikuluihin tms.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hmmm... No siitä olisi kyllä hieman vaivaa. Musta paketti on lähetettävä erilaisessa kuoressa / litteässä pahvilaatikossa, jolloin hintaa tulee pelkästä lähetyksestä yli euro enemmän. Myös tuo musta paketti itsessään on humattavasti arvokkaampi kuin vaalea.

   Mutta olet oikeassa: Tumma paketti on hieno!

   Delete
 4. Kannatan ehdottomasti nuita omia kääreitä! Minusta ne on niin paljon hienommat. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos mielipiteestä! :)

   Eikö kukaan muka ole sitä mieltä, että korut tulisi ehdottomasti pakata noihin mustiin? :D

   Delete
  2. Olisiko markkinoilla sellaisia kierrätyskartonkisia laatikoita? Jotenkin nuo mustat ovat tyyliltään niin eriävät korujen kanssa. Norjassakin ystäväni kehui tosi paljon sinun korujen pakkauksia. Sanoi, että voisi hipelöidä pelkkää pakkausta ikuisuuden :)

   Delete
  3. Nämä ovat kierrätetystä kartongista! :)

   Vai tarkoitatko sellaisia ruskeita?

   Kiva kuulla, että ystäväsikin tykkäsi paketeista!

   Delete
 5. Minä tykkään enemmän mustasta, koska tykkään rasioista:D Mutta ehkä tyyliin sopii paremmin valkoiset. Jossain nettikaupassa oli, että muutaman euron lisähintaan sai valita erilaisen rasian:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllä muakin nämä rasiat kiinnostavat tosi paljon. En ehkä muuten olisi näitä ilannutkaan. :)

   Minun mielestä musta sopii kyllä tyyliin, mutta mietin hieman tuota pakkausten kokoa & lähetystä.

   Delete
 6. Noi on tosi hienoja noi laatikot, mutta mielestäni itse tekemäsi pakkaukset sopii itse tekemiisi koruihin parhaiten :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Iita! :)

   Olen edelleen kahden vaiheilla, mitä näillä teen.

   Delete
 7. lukija9:51 PM

  Kyllä harmaat ovat omaperäisemmät ;) jos laitat ne mahdolliset tulevat hopeaosaiset korut, joista kerran puhuit, rasioihin. Juhlavat ja kauniit, sopisivat juhlaviin ja kauniisiin hopeakoruihin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tää olikin itse asiassa se alkuperäinen suunnitelma. Hopeakoruja silmälläpitäen nuo tilasin.

   Tässä on vaan hieman asiat muuttuneet, enkä ole 100 % varma vieläkään, teenkö niitä hopeisia. Ainakaan vielä.

   Delete
 8. Mahtuisiko arvokkaimmat korut noihin rasioihin? Tykkään itse säilyttää Kalevala-korut ja muut arvokkaammat korut rasioissa, kun taas arkikorut säilyvät muilla tavoin. Hienoja ovat joka tapauksessa! P.S. Muistan ihailleeni silloin taannoin sitä omin käsin näperrettyä pakkausta, kun korvikset sain. Hienoja nekin siis on! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tätäkin mä mietin! :) Että kalliimmat tulisivat näissä.

   Ideani kuitenkin tyssäsi siihen, että kallein koru ei sovi mihinkään laatikkoon. Apua, pitääkö suunnitella uusia koruja laatikoiden takia? :D

   Delete
 9. Nyt täytyy tunnustaa, että miulla ei ole noita siun koruja, sillä en juurikaan käytä koruja, ihailen vain. En siis ole tutustunut paremmin tuohon "omaan" pakkaukseesi. Tässä tulisi miulla ekana mieleen se, että soveltuuko tuo oma pakkaus käytännössä korujen säilyttämiseen? Sitä ajatellen musta rasia olisi parempi ja tyylikäshän sekin on, vaikka pidän tuosta persoonallisesta pakkauksestakin.
  Tuohon, että rasian voisi tilata erikseen, suhtaudun vähän epäillen, sillä silloinhan toinen pakkaus on ihan turha ja menee roskiin - ellet sitten saa sujuvaa systeemiä siitä aikaiseksi, että voi valita kummassa pakkauksessa koru postitetaan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Musta rasia on kyllä parempi säilyttämiseen. Se pysyy varmasti parempana / ehjänä pitkään, ja on muutenkin kätevämpi.

   Valitsemisen kahden pakkauksen välillä olisi ihan ok vaihtoehto. Mustasta laatikosta tulisi sitten vähän lisähintaa tms. Mutta ongelma on tällä hetkellä se, että kaikki nykyiset korut eivät istu sopivasti uusiin laatikoihin, kuten esimerkiksi Mustapuu-kaulakoru.

   Tämä menikin kinkkiseksi! :D

   Delete
 10. Eikös voisi olla vaikka niin että ne mitkä kulkee postissa, menee tuolla sun omalla ja ne mitkä olisi jälleenmyyjillä liikkeissä niin ne olisivat noissa rasioissa. Rasioita on helppo pinota ja säilyttää varastona.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Äkkikatsomalta kuulostaa järkevältä ja toimivalta idealta. Tai no toimiva systeemini se olisikin postitusten ja varastoinnin kannalta, mutta ei liiketoiminnan kannalta. Musta laatikko on huomattavasti kalliimpi, ja jälleenmyyjiltähän minulle jää muutenkin vain osa tuotteen hinnasta itselle, koska myös myyjä ottaa oman osuutensa.

   Tämä jako tekisi myös eron sekä hämmennyksen minun ja jälleenmyyjien välille asiakkaan näkökulmasta. Jälleenmyyjiltä saisi "parempaa", ja minulta tilattaessa sama tuote olisikin "huonommassa" paketissa. (Monet asiakkaat ostavat ensin jälleenmyyjältä, ja sitten saattavat hetken päästä tilata minulta suoraan.) Samat tuotteet olisivat siis eri paketeissa eri paikoissa.

   Hyvä, että toit näkemyksesi esille, nyt tuli itsekin mietittyä tämä asia. :)

   Delete
 11. Anonymous4:08 PM

  Hei, mistä olet tilannut näitä laatikoita? Itsellä ei ole toiminimeä, joten kaikista paikoista ei pysty tilaamaan sen vuoksi.

  Yt. Niina

  ReplyDelete