Jan 26, 2013

Tarvitsetko korutarvikkeita?
Minulla on tuossa aika suuret määrät korunosia ruostumattomasta teräksestä. Siis tuhansia, tarkemmin sanottuna.

Ajattelin laittaa tänne myyntiin, jospa vaikka joku tarvitsisi. (Osat löytyvät täältä!)

Ruostumatonta koruterästä ei oikein tahdo löytyä Suomesta. Tai löytyy kyllä paljonkin, mutta myytävät osat ovat hajallaan eri kaupoissa. Olen pyrkinyt kokoamaan tänne kattavaa varastoa perusosista, ja tulen varmaankin täydentämään tätä ajan saatossa.


Kun tilasin näitä ensimmäistä kertaa toimittajaltani, tarkistin, onko tuotteissa nikkeliä, kadmiumia tai lyijyä. Tietyt materiaalithan ovat koruissa kokonaan kiellettyjä, tai niiden pitoisuutta on EU:n taholta rajoitettu.

Kyselyni jälkeen sain korunosien myyjältä pian vastauksen, sekä liitetiedostona tutkimusraportit. Raporteista selvisi, että tuotteet täyttävät eurooppalaiset vaatimukset eri aineiden suhteen.


Nikkeliallergiaa?

Ruostumaton teräs on materiaalina tosi yleinen. Ehkä tutuimpia esineitä ruostumattomasta teräksestä ovat kattilat, veitset ja muut keittiön välineet.

Materiaalin valmistuksessa käytetään usein nikkeliä, jotta metalli olisi helpommin työstettävää. Tärkeää mahdollisen allergian kannalta on se, paljonko korusta vapautuu nikkeliä. Allergia- ja astmaliiton sivuilla mainitaan, että ruostumaton teräs on kullan, titaanin ja muovin ohella yleensä hyvä vaihtoehto nikkeliherkille ihmisille, sillä ruostumaton teräs vapauttaa nikkeliä erittäin huonosti. Tästä huolimatta olen kyllä huomannut, että herkimmät henkilöt saattavat reagoida myös ruostumattomaan teräkseen.

Minä saan kutinaa lähes poikkeuksetta kaikista Vedo Modan, Lindexin, KappAhlin ja muiden vastaavien liikkeiden koruista. Noin 1-2 tunnin käytön jälkeen korvalehdet alkavat punottaa ja kutista todella ärsyttävästi.

Näistä osista en kuitenkaan ärsyynny, vaikka käsittelen näitä joka päivä parin kolmen tunnin ajan. Niinpä uskallan suositella näitä myös muille.

Koska tilaan näitä suuria määriä kerralla ja turhat välikädet puuttuvat kaupanteosta, pystyn myymään näitä edullisesti. Jos siis haluat tilata omaan korunvalmistukseesi näitä vaikka enemmänkin, voit laittaa minulle sähköpostia osoitteeseen: info (at) nousevamyrsky.fi.

Vielä lopuksi: Liiketoimintani myötä olen ALV-velvollinen, joten myös nämä tuotteet sisältävät ALV:n 24 %.
Et siis tule ostamaan pimeitä korunosia! :)


3 comments :

 1. Anonymous4:41 PM

  Jes, hyvä!

  ReplyDelete
 2. Anonymous10:51 AM

  Ai sinäpä pystyt kauan pitämään koruja allergiasta huolimatta. Minulla on vartissa korvat niin tulessa että pakko repiä korut pois. Sinä ehtisit jopa käydä juhlissa korut korvissa. Minulta ei onnistu. Avaimia ei myös voi pitää housuntaskussa ja uusien farkkujen osto on aina riskiä jos nepparit ja niitit ei käykkään.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oi-joi, onpa ikävää! Varmasti todella harmillista ja hankalaa! Joo, minä nyt ainakin toistaiseksi pystyn jonkin verran noita sietämään.

   Delete