Jan 30, 2013

LuonnonlähteelläKäväistiin eilen miehen kanssa luonnonlähteellä. Haettiin juomavettä Suomen puhtaimmista vesistä Kankaanpäästä.

Ollaan välillä ajeltu lähteelle ihastelemaan maisemia ja napattu samalla kanisterit mukaan. Tämä oli kuitenkin ensimmäinen kerta, kun kävimme lähteellä talviaikaan.

Hiukan arvellutti, että onko paikka jäässä. Lähde kuitenkin pulppuaa raikasta juomavettä maan syvyyksistä kesät talvet. Koska lähteen silmässä veden lämpötila on noin 5 astetta, lähde ei jäädy talvellakaan.

Vesi oli uskomattoman kirkasta!
Tästä alimmasta kuvasta sen näkee hauskasti, miten tuo lammikkomainen alue vain tunkee vettä pintaan kauhealla voimalla. Vesi valui metsään laajalle alueelle.Kuvat eivät tietenkään kerro koko totuutta paikasta. On kuitenkin aika makea fiilis keitellä aamukahvit aitoon luonnonveteen!

6 comments :

 1. Lähdevesi on todella hyvää!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niin on! Maistuu ja tuntuu ihan erilaiselta kuin hanavesi.

   Delete
 2. Voi kun näistä sun kirjoituksista ja kuvista tulee aina niin hyvä mieli :) Ihanaa!

  ReplyDelete
 3. Missäpäin tää tarkalleen on? Vois joskus K:pään kauppareissulla käydä ihmettelemässä.
  Sulkakorvikset tuli maanantaina, ne ovat todella hienot, jotenkin vielä hienommat kuin osasin kuvitella! Lähden lauantaina ulkoiluttamaan niitä Isolle Kirkolle, eli Hki:in :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tää on siellä maauimalan lähellä, hotellin vieressä. Hiukan aikaa jouduttiin ensimmäisellä kerralla etsimään, kun tuo lähde ei näy tielle. Lopulta kuitenkin nähtiin pieni kyltti, jossa luki "kuninkaanlähde".

   Kiva kuulla, että tykkäät korviksista! :)

   Delete