Dec 28, 2012

Vibrameilla pakkassäässä

Minun maailmassani lomailuun ja vapaa-ajanviettoon kuuluu, jos mahdollista, myös liikunta. Olemme nyt perheeni kanssa Saarijärvellä sukulaisten luona, ja täällä on ollut hyvät mahdollisuudet liikkua aktiivisesti.

Viime syksynä toteutin yhden liikkumiseen liittyvistä haaveistani ja hommasin itselleni Vibramin paljasjalkakengät.

Ostos oli paras kenkäostos ikinä. Tossut ovat täydelliset kävelyyn ja hölkkään luonnossa. Nämä jalkineet ovat kuin ilmaa, ja liikkuessa koko keho toimii varsin sulavasti - luonnollisesti.

Yksi syy paljasjalkakenkien hankintaan oli se fiilis, jonka voin kokea liikkuessa, kun tunnen maan jalkojeni alla. Kesällä teen lenkkiä usein avojaloin, mutta kylmillä keleillä jalat kaipaavat lämmikettä.

Täällä Saarijärvellä lenkkeily luonnon keskellä on ihan parasta. Otin reissuun mukaani Vibramit, mutta epäilin, onko tossuista pakkaskengiksi. Liikkuessa jalat eivät saa jäähtyä liikaa, ja liukkaalla myös riittävä pito on plussaa. Joutuisinko tunkemaan raskaat talvikengät lenkille, vai voisinko liidellä varvaskenkieni kanssa myös pakkasella?

Päätin testata kenkiä pakkassäässä. Olen tehnyt kevyitä kävely- ja hölkkälenkkejä viikon aikana muutaman kerran ja selvittänyt, jäätyvätkö jalkani matkalla.

Vielä mitä. Murehdin turhaan. Kenties olen kuumaverisempi kuin useammat muut, mutta jalkani ovat lenkiltä palatessani yhtä lämpimät kuin sinne lähtiessä. Ripeässä menossa jalat eivät ehdi jäähtyä, vaikka pakkasta olisi yli kymmenenkin astetta.

Kengän lisäksi lämmikkeenä toimii varvassukat. Missään lumihangissa töppösillä ei tietenkään voi samoilla, mutta normaaleilla kuivilla teillä kengät toimivat lenkillä mainiosti. Pito on yllättävän hyvä, ja kengän ansiosta askel on vapautunut.

Hienoa, että voin käyttää näitä myös talvella.

Paljasjalkailusta puhutaan nyt uutena muotivillityksenä, mutta oikeasti laji on maailman vanhin tapa liikkua. Hyvä artikkeli aiheesta löytyy Ellit-sivustolta.

Kumma juttu muuten, että kun vuodenvaihde lähetsyy, sitä alkaa automaattisesti asettaa itselleen uusia tavoitteita kevättä ja kesää silmälläpitäen.


Dec 21, 2012

Lumikuorrutus

Talvi ei ehkä ole se mieluisin vuodenaikani.

Tuuli, joka tuplaa pakkasen purevuuden. Käynnistymättömiä autoja ja yön aikana hyiseksi jäähtynyt talo. Loputtomia keskusteluja siitä, pitääkö haalarin alla olla vielä toinen pitkähihainen paita vai ei.

Talvessa on silti jotakin hyvin kaunista.

Hiljaisuus, kun lumi makaa puunrungoilla. Pysähtynyt luonto, joka muovaa mieleni hiljentymään.
Tänään ihastelin lumikuorrutusta. Koskematon hanki ja lumen pehmeä muoto sulostuttavat. Lumikerrokset ovat pulleita, vaikka vielä ei ole edes tammikuu.


Dec 18, 2012

Yrittäjäkurssin anti!

Kuusi viikkoa kestänyt yrittäjäkurssini päättyi eilen.

Kurssilla asiat saivat vauhtia alleen. Rattaat lähtivät pyörimään ja kuhnailu loppui. Mutta mitkä olivat kurssin tärkeimmät helmet?

Yritystoiminnan aloitus

Miksi vetkutella yritystoiminnan aloittamista, jos siihen ei ole mitään järkevää syytä? Tätä mietin, enkä keksinyt vetkutteluun mitään todellista selitystä. Niinpä aloitin yritystoiminnan virallisesti 1.12.

Liikeidean kirkastuminen

Kurssin myötä visioni Nousevasta Myrskystä selkiytyi. Hioin tarinaa ja päätin, mitä elementtejä haluan kuljettaa mukana.....

Yhteistyöverkoston kehittäminen

Koska kurssilla rattaat lähtivät pyörimään, aktivoiduin myös itse kontaktien suhteen. Kurssin aikana sain kaksi uutta jälleenmyyjää, ja raaka-aineiden hankintakanavat selkiytyivät. Kurssilla tutustuin mielenkiintoisiin ihmisiin ja kuulin yrityskummitoiminnasta.


Toimintasuunnitelma vuodelle 2013

Kurssin aikana päässäni hahmottui ensi vuoden suunnitelma. Miten markkinoin ja paljonko aion käyttää siihen rahaa? Kuka auttaa minua korujen valmistuksessa, kun omat resurssini eivät enää riitä?

Kurssi oli kohdallani erittäin onnistunut. Sain tukea ja mahdollisuuden peilata omia ajatuksiani kokeneempien kanssa. Nyt suuntani on selvä. Tiedän ainakin vuoden päähän, mitä aion tehdä. Suunnitelmat voivat muuttua, mutta onpahan jotakin kättäpidempää!

Dec 17, 2012

Päätöspäivä

Tänään päättyy kuusi viikkoa kestänyt yrittäjäkurssi, johon osallistuin.

Kurssi huipentuu liikeideoiden esittelyyn, jossa jokainen pääsee kertomaan oman liikeideansa yleisölle.

Kuusiviikkoinen on ollut intensiivistä aikaa, ja todella työntäyteistä. Tiedättehän... Päivät kurssilla, illat hommia.

Kun pääni tästä selkiytyy ja palaan normaaliin olotilaani, palaan asiaan ja kerron, mitä tuosta kurssista oikein jäi käteen!

Minulle voi heittää myös kysymyksiä kurssiin ja yrittäjyyden aloittamiseen liittyen!

Nyt - Harjaamaan hampaat ja laittamaan takkia päälle!

Innostavaa uutta viikkoa!

- - - - -

Pssst... Oletteko muuten huomanneet, että vaikka blogissa on juttukatkos, kuulumisia on usein Facebookin puolella!


Dec 9, 2012

Solmu-rannekoru

Olen nyt lisännyt uuden Solmu-rannekorun verkkokauppaan!

Saa antaa palautetta!

Dec 8, 2012

Kaupungilla pyörimässä

Eilen vietin alkuillan kaupungilla. En tiedä kuvittelinko vain, mutta jotenkin minusta tuntui, että paikkakuntalaiset katsoivat minua normaalia kauemmin. Tunnistivatkohan he minut eilisestä lehtijutusta?

En ole vähään aikaan ostanut itselleni mitään, joten nyt veronpalautusten tultua ja viikon päätteeksi lähdin kaupoille.

Mulla oli sellanen olo, että alkaneen yritystoiminnan kunniaksi haluan palkita itseni jotenkin. Nyt siihen oli tilaisuus ja oikea hetki.

No eihän minusta ollut törsääjäksi, vaikka yritin. Harkitsen ostokseni aina vähän liiankin tarkkaan.

Jotain mukavaa jäi kuitenkiin käteen.

Tässä Ouin paita, johon rakastuin ikihyvikseni. Värit ja kuosi olivat niin minua. Käytän tätä todennäköisesti muutaman viikon putkeen. En normaalisti osta tämän hintaluokan paitoja, mutta uskottelen itselleni, että laadusta kannattaa maksaa. Kyllähän?Toisena Color Maskin värjäävä hoitoaine. Näitä on kehuttu, mutta en ole itse vielä kokeillut. Onko teillä kokemusta tuotteesta?


Tälläistä tällä kertaa. Koska yrittäjä ei tunne kelloa, olen tehnyt myös tänään hommia. Lisäksi siivosin. Se ikuinen työ, joka ei lopu koskaan.

Mukavaa lauantaita!


Dec 7, 2012

Maakuntalehdessä

Tänään on ollut hauska päivä, sillä sisäkumikoruistani tehty lehtijuttu ilmestyi maakuntalehdessämme Satakunnan Kansassa.

Katkelma jutusta on nähtävissä täällä, ja koko jutun voi lukea päivän lehdestä tai ostamalla digitaalisen irtonumeron.

Juttu oli tosi hyvä, aukeaman kokoinen kaiken kaikkiaan. Jutussa kuvattiin pyöränkumin matka rikkoutumisesta koruksi.

  
Minä olen tuossa oikealla alhaalla, laatikko kädessä.

Näytin onneksi inhimilliseltä. Ja kaiken huipuksi hymyilin!

Dec 6, 2012

Visuaalisesti maailmansa kokevan kirous

Visuaalinen ihminen, hmmm...

Osalla ihmisistä maailma hahmottuu pääasiassa visuaalisen miellejärjestelmän kautta.

Ideat syntyvät näköaistilta saadun kokemuksen pohjalta. Inspiraatio syttyy vaikuttavasta maisemasta, ja kylmäväreet tulevat selkään intensiivisistä kuvista.

Ennen pienintäkään konkretiaa kuva on jo muodostunut päähän, ja suunnitelmaa aletaan toteuttaa syntyneen mielikuvan pohjalta. Kuvat ovat usein voimakkaasti tunnelatautuneita, ja visuaalinen ihminen ymmärtää, miten kuvat vaikuttavat tunteisiin.

Tällaisen henkilön kohdalla paras oppimistulos saavutetaan näköaistiin vetoavilla opetusmenetelmillä. Visuaalinen ihminen nauttii opettajan elekielestä ja selkeästi hahmotelluista dioista. Ajatukset liikkuvat soljuvasti yhdestä toiseen, ja kokonaisuus on helppo hahmottaa.

Näkemisen kautta elämäänsä kokeva ihmien on hyvä hahmottamaan laajoja kokonaisuuksia ja asiayhteyksiä. Kuvamaailmojensa avulla hänelle syttyy uusia, innovatiivisia ideoita ja hän oivaltaa, miten kaksi näennäisesti toisiinsa liittymätöntä asiaa toimivat loistavasti yhdessä.Tähän asti kuulostaa hienolta.

Tälläkin asialla on kuitenkin kääntöpuolensa.

Visuaalinen ihminen arvostaa siisteyttä ja järjestystä niin kotona, työssään kuin asuinympäristössäänkin. Henkilölle voi tuottaa suurta tuskaa, jos hän joutuu työskentelemään epäjärjestyksen keskellä. Työteho kärsii, ja keskittyminen voi olla todella haastavaa. Visuaalinen ihminen ei pysty rentoutumaan, jos jokin hänen näköpiirissään aiheuttaa häiriöitä. Lojuvat pyykit, tiskit ja leivänmurut on siivottava ennen kun pystyy menemään nukkumaan.

Tässä on syy, miksi kotona työskentely asettaa minulle suuren haasteen. En yksinkertaisesti pysty tekemään täällä yhtään mitään, ennen kun ympäristöni on siisti. Häiritsevien asioiden vaikutus mielenrauhaani on niin suuri, että keskittymisestäni ei tule mitään. Jos asuisin yksin, asiassa ei olisi mitään ongelmaa. Perheessä asuu kuitenkin myös kaksi muuta, joten häiriöt visuaalisessa kokemusmaailmassani ovat taatut.

Sekaisessa ympäristössä ahdistun, tuskastun ja saan lopulta hermoromahduksen. Silmäni itkevät verta, jos jokin minulle kaunis asia on tärveltynyt.

- - - -

Täällä voit testata, oletko visuaalinen, auditiivinen vai kinesteettinen oppija.