Aug 31, 2012

Olohuone

Tässä paloja olohuoneestamme. Moni juttu on vielä kesken, mutta pikku hiljaa kokonaisuus alkaa hahmottua.
Kuvan tuoli on kulkenut mukanamme jo monet muutot, ja olen aikonut hävittää sen jo ties kuinka monta kertaa. Jollakin ihmeen kaupalla tuoli on saanut pysyä meillä jo useamman vuoden ajan, ja nyt on pakko todeta, että tänne se sopii.
Lehtiteline on Ikeasta, se maksoi kympin. Hintaansa nähden olen hökötykseen enemmän kuin tyytyväinen.


Pönttis onkin jo nähty aiemmin. Tämä on olohuoneen paras tunnelmanluoja ja katseenvangitsija. 
Kiinnittämättömiä tauluja lojuu vielä siellä täällä, ja osa seinistä on paljaana. Kattolamppuun ei tule valoa. 
Vanha tietokonepöytämme sai lähtöpassit muuton yhteydessä, emmekä ole vielä hankkineet uutta. Olenkin nyt turvautunut hätäratkaisuun ja sijoittanut näytön matalan hyllykön päälle. Kirjoitusasento pysyy siis surkeana, mutta saanpahan ihastella omenapuita ikkunasta.


  


Viikonloppuja!

Aug 29, 2012

LuomisprosessistaPakonomainen tarve saada jotakin konkreettista aikaiseksi. Mitään ei synny.
Pakkomielle edistymisestä. Pihamaalla edestakaisin kävelyä.

Halu etenemisestä kasvaa, mutta tietoa suunnasta ei ole. Pelkkiä alitajunnan esiin tunkemia tunteita, joiden tarkoitusta ei pysty hahmottamaan. Sekavaa alkuainesta. Ruumiillista työtä, jotta mieli hiljenisi.

"Vain saman toistoa, kaikkea väkisin keksittyä, typerää, ideatonta."

Turhautumista, tuskailua, ahdistusta ja melankoliassa rupemistä. Tunne omasta huonommuudesta. 

Vaikka mitään ei synny, ihon alla kiehuu. Mielikuvia, tunteita ja erilaisia raakileita sataa mieleen. Ei saa nukutuksi. Innostus ja ahdistus vaihtelevat.

Tuntien ja taas tuntien työ uusien korumallien suunnitteluun. Tulos? Ei mikään. Yksikään uusi idea ei ole tullut muotoonsa. Uusia koruja ei ole. 

Jännite kasvaa. "Vielä muutama yö..."

Vielä muutama yö. Sitten kaikki on seesteistä ja selvää. Monen viikon tunnemyrsky on saatu typistettyä yhteen lopputuotteeseen, joka kertoo kaikesta kaiken, ja jossa ei kuitenkaan ole mitään ylimääräistä.

"Vielä muutama yö..."


- - - - - - - - - 


Tässä tämän hetken fiilikseni. Sekalaista settiä, mutta tätä tämä nyt on. Meneillään on nyt jotakin, ja toivon, että saan pian esitellä teille jotakin uutta.

Tiedän, että kun tunnen ahdistuksen ja innostuksen tunteita sekaisin, jotakin on syntymässä. Kun paine kasvaa, lopulta jokin saa muotonsa. Sitä en vielä tiedä, mitä se tulee olemaan.   


Aug 28, 2012

Nouseva Myrsky muiden silmin

Kun blogissa saavutettiin kahdensadan julkisen lukijan raja, laitoin pystyyn pienen valokuvatempauksen. Lukijat saivat lähettää valokuvia, jotka heidän mielestään kuvasivat Nousevaa Myrskyä.

Nyt on aika alkaa koota kuvia yhteen. Tätä on siis Nouseva Myrsky!Haaveilija, Vivahteita


Hanne, Eilen tein
Jokke, JokkemaaHenrietta, Sienien MaaHaluatko kuvasi mukaan kollaasiin? Lue ohjeet täältä ja osallistu mukaan!


Aug 24, 2012

Alulla
Jokin aika sitten intoilin syksystä ja siitä, miten syksy tuo joka kerta mukanaan neulomisinnon.
Koska olen paljon enemmän virkkaaja kuin neuloja, päätin alkaa tehdä jakkua virkaten.
Tässä on alku. Hyvässä mallissa siis - yksi kerä on jo mennyt.

Tämä malli on aikaisemmassa postauksessanikin vinkkaama Drops Designin Wild Flower.

Lankana käytän Novitan Isoveljeä ja koukkua nro. 4.Toivon todellakin, että saan tämän valmiiksi. Liian monta työtä on alkuinnostuksen jälkeen jäänyt kesken.

Miten te tsemppaatte itsenne saattamaan työt loppuun? Mikä motivoi tylsien vaiheiden yli?


Aug 23, 2012

Upea verkkokauppa Puotique on avattu!

Netin ihmeelliseen maailmaan on tänään auennut uusi verkkokauppa, joka löytyy osoitteesta puotique.fi. Puotique on nettikauppa, jonka taustalla puuhastelevat Ennenvanha.fi -sivustonkin konkarit.

Ennenvanhasta kerrotaan, että se on yhteisö, jossa arvostetaan yksinkertaista elämää, tuunausta, luontoa ja kaikkea wanhaa. Ennenvanhassa huokuukin vanhanajan meininki ja upeat perinteet.

Myös ekologisuus on Ennenvanhan yksi vahvoista periaatteista. Ennenvanha on tosiaankin tutustumisen arvoinen sivusto - sieltä löytyy monen moista ideaa ja vinkkiä arkeen. Sivustolle on esimerkiksi koottu kattava lista kaupoista ja palveluista, jotka sopivat Ennenvanhan henkeen. Luomua, reilua kauppaa, lähiruokaa jne. Listalta löytyy muun muassa ekokampaajia!Ennenvanhan yhteyteen avattu Puotique on siis ekologisempi kauppapaikka, jonka tuotteet on valittu "pilke silmäkulmassa."

Puotiquesta löytyy nyt myös Nousevan Myrskyn kierrätyskoruja, jee!

Toinen Puotiquen taustanaisista pitää muuten suosittua Anrinko-blogia. Blogista löytyy muun muassa inspiroivia käsityö- ja tuunausjuttuja, tsekkaamisen arvoinen linkki tämäkin.

No tässäpä oli mainosta kerrakseen - Liisa kuittaa ja kiittää!

Mukavaa torstaita!

Pssst... Edellisen postauksen valokuvatempaukseen on osallistunut jo muutama kuvaaja. Vielä lisää kuvia toivotaan, joten kaikki kynnelle kykenevät vaan mukaan! Ohjeet löytyvät täältä.

Aug 21, 2012

Nousevan Myrskyn valokuvatempaus!

200 lukijaa rapsahti rikki, ja lupailin jotakin tempauksen poikasta.

Nyt alkaa valokuvatempaus teemalla Nouseva Myrsky.

Lähetä minulle oma näkemyksesi aiheesta, ja kokoan kaikista kuvista kollaasin blogiin. Mahdollista on myös se, että jotkut kuvat päätyvät verkkokaupan puolelle tunnelmaa luomaan.
Kuvien yhteyteen saa halutessaan myös linkin omaan blogiin tai kotisivuille. Kuva toimii siis samalla pienimuotoisena porttina omalle sivustolle.

Julkaisen kuvat siinä järjestyksessä, kun niitä saapuu. Pienennän kuvat sopivan kokoisiksi ennen julkaisua. (Sopimattomia kuvia tai mainoksia en julkaise.)
Teema on siis Nouseva Myrsky, mutta muuten aihe on vapaa. Itse rakastan puhuttelevia luontokuvia, mutta nyt on mahdollisuus ilmaista itseään laajemminkin. Kuva saa olla muokattu tai luomu, uusi tai vanha. Jätetään kuitenkin tekstit ja logot pois kuvista. Puhukoon kuva puolestaan.

Toivon, että mahdollisimman moni osallistuu, ja mukaan mahtuvat ihan kaikenlaiset kuvaajat. Olisi mahtava saada lukijoiden sekä asiakkaiden näkemyksiä Nousevasta Myrskystä kuvina. Kootaan näistä siis upea Nousevan Myrskyn kuvakollaasi blogiin!Kuvat voi lähettää minulle osoitteeseen nousevamyrsky (at) gmail.com. Kerro samalla, mikä nimi / nimimerkki kuvan yhteyteen laitetaan, ja linkitetäänkö kuva sivuillesi.

Kuvaamisiin!


Aug 18, 2012

Meri ainakin pysyy


Nämä kuvat on otettu Luvian Laitakarista tänään illalla. Kävin pojan kanssa fillarilenkillä ja pysättiin ihmettelemään kauniita maisemia.
Kuten olen aiemminkin kertonut, synnyin ja kasvoin meren rannalla. Ehkä siksi meri on minulle kaikkein tärkein luonnon elementti.Meren lisäksi tulen hulluksi Suomen saaristosta ja kaikesta saaristolaiselämään viittaavasta. Aikanaan on tullut kierrettyä Turun ja Rauman saaristossa ja seilattua Ahvenanmerellä sekä Etelä-Suomen edustalla. Kaipaan noita hiljaisia maisemia, ja kaiho valtaa mieleni, kun ajattelen aavoja ulappia ja tuulen raiskaamia suuleja.

Meri vetää hiljaiseksi.
Olen todella etuoikeutetussa asemassa, sillä minulla on ollut mahdollisuus palata kotikonnuilleni meren äärelle.

Laivat lähtevät, mutta meri ainakin pysyy.


Aug 15, 2012

Loppukesän mietteet

Käväisin tuossa pihan perällä hakemassa vähän silmäniloa tänne sisälle.
Pihamaalla käppäillessäni tajusin samalla, että oikeastaan rakastan juuri tätä vuodenaikaa - loppukesää sekä alkusyksyä. On oikeastaan pelkästään ihanaa, että kesä on jo lähes ohi.
Tähän aikaan koen aina uudistuvani. Nytkin pääni vilisee uusia sisustus- ja käsityöprojekteja, ja kaiken kukkuraksi olen aloittanut taas systemaattisemman kuntoilun. 

Tunne alkavan syksyn voimaannuttavasta vaikutuksesta on varmasti tuttu monelle muullekin. Mikäköhän tässä suomalaisessa luonteessa on se punainen lanka? Tuskailemme pimeää ja raskasta talvea ja odotamme kesää hartain mielin monta kuukautta. 

Kun kesä vihdoin tulee, on se kuitenkin lyhyt ja ohikiitävä. Emme oikeastaan uskalla edes nauttia siitä. Parempi olla innostumatta kesästä liikaa, sillä kohta se kuitenkin on ohi.
Kesälle latautuu väkisinkin aina liikaa odotuksia, joten on vain parempi, että syksy tulee ja voimme keskittyä taas normaaliin elämään.

Kun kesä on ohi, tunnemme olevamme taas omia itsejämme.

Näin minä tunnen. Päteekö sama keneenkään muuhun? 


Aug 14, 2012

Kierrätyskukka

Niin kauan kun olen työstänyt kierrätettyä kumia, olen yrittänyt tehdä ruusuja, magnolioita, daalioita ja muita kukkia kumista.

Kumi on vaikea työstettävä, sillä ohuinkin kumi on paksua ja taipuu heikosti. Kukkani ovatkin näyttäneet tähän asti lähinnä sotkuisilta kumipalloilta, eikä aidonnäköisistä kukista ole ollut tietoakaan.

Eräänä iltana aloin väsätä tätä kukkaa. Otin mallia satiinikukkien ohjeista ja sovelsin ideoita kumiin, ja monen yrityksen ja erehdyksen kautta sain kyseisen lopputuloksen aikaan.
Kukka lojui keittiön pöydällä, eikä minulla ollut aavistustakaan, mitä sillä tekisin.

Ystäväni näki kukan pöydällä ja innostui ajatuksesta, että sen voisi liittää osaksi hiuspantaa.
Niin tapahtui. Käyttämätön musta hiuspanta löytyi kylppäristä ja muutamalla langanpistolla panta oli valmis.
Itse tuskin koskaan tulen käyttämään tätä pantaa, joten tiedän, kenelle tämä kuuluu!
P, tarkkaile postiasi.


Aug 13, 2012

Lopussa kiitos seisoo

Muutto otti vähän koville. Olen ollut ihan poikki monta päivää. Hommat tuntuu seisovan, eikä mikään oikeen innosta.
Käväistiin äidin kanssa lenkillä. Vaikka oltiin oltu liikkeessä jo tunti, mun oli vielä pakko lähteä fillaroimaan kylänraitille kamera kädessä. Näitä maisemia ei kyllä voita mikään!Vaikka vähän väsyttää, tunnen jo suuren innostuksen kolkuttelevan oven takana. Kun hetken lepään, olen entistä ehompi ja täynnä uutta energiaa. Maalla inspiraato kukoistaa ja vapaa-ajasta saa enemmän irti. Hyvästi kaupunki!

Neulomisinto

Syksyllä iskee joka vuosi neulomisinto. Tekee mieli tehdä neule itse.

Tähänastiset neuleeni ovat joka syksy jääneet kesken, sillä minua vaivaa nopea kyllästyminen sekä turhan hidas puikkojen kalske. Ahnehdin liian isoja haasteita, enkä jaksa tehdä työtä loppuun. Todellisuudessa olen surkea neuloja.

Neulepuikkojen sijaan tulen paremmin toimeen virkkuukoukun kanssa. Virkatessa minun ei tarvitse vääntää sormiani vaikeisiin asentoihin hartioideni kiristyessä, vaan voin istua ja edistyä rentona. Virkkaaminen tuntuu luonnolliselta.

Yleensä virkatut vaatteet eivät kuitenkaan miellytä silmääni. Nyt on kuitenkin käynyt poikkeus, sillä bongasin Drops Designin sivuilta muutaman huikean paidan / boleron / bonchon, jotka kaikki toimivat virkattuna.

Kaikille virkkaamista rakastaville neuleiden ystäville siis vinkiksi seuraavat linkit:


Dalie Delight - Virkattu ympyräjakku
Raffinement - Virkattu huppuboncho
Country Rose - Virkattu jakku
Summer Circle - Virkattu pyöröjakku
Wild Flower - Virkattu pyöröjakku

Varsinkin tuo Wild Flower on minusta ihan älyttömän tyylikäs. Olen aina ihastellut Drops Designin neulemalleja, ja tässä jakussa on taas kerran onnistuttu yhdistämään tyylikkyys, rentous ja omalaatuisuus.

On ehkä pakko alkaa tehdä tuota heti huomenna. Tai siis tänään. Öitä!

Aug 8, 2012

Suomi PRKL! Design

Nousevan Myrskyn tuotteita saa nyt myös Suomi PRKL! Design -kaupasta, Islannista.

Olen tosi innoissani tästä yhteistyöstä, sillä kyseinen kauppa on todella oman henkiseni. Myynnissä on tuotteita, joita itsekin halajan meille. Yksi lemppareistani, nimittäin PaaPii, löytyy myös putiikissa.

Olisi enemmän kuin hienoa päästä käymään paikan päällä, mutta nyt pitää tyytyä fiilistelemään meininkiä vain täältä ruudun takaa.Aug 2, 2012

Kesän innoittamat uudet korvakorut

Nämä korvikset ovat saaneet innoituksensa Suomen kesästä.

Vesisade....

Mustat pisarat ovat kotoisin vanhasta autonkumista, ja metalliosat - ketjut mukaanlukien - ovat ruostumatonta terästä.


Malli oli pitkän kehittelyn tulos, ja lopullisen version keksin yhtenä myöhäisenä yönä juuri ennen nukahtamista. Tyypillistä...

Nyt malli tyydyttää vihdoin myös perfektionistista kehittäjäänsä.