Jun 26, 2012

Fokusointia

Kuvattomat postaukseni jatkuvat.

Olen yrittäjätyyppiä vaikka voissa paistaisi. Miten innoissaan ihminen voikaan olla miettiessään omaa juttuaan. Olen tälläkin hetkellä vieraalla töissä, mutta silti intoilen yhä ja alati omasta pikku kaupastani.

Olen koko Nousevan Myrskyn olemassaolon ajan miettinyt, mikä olisi paras rajaus koko tälle jutulle. Millä alueilla aijon toimia ja miten, mihin rajaan tuotevalikoimani? Onko jutussani jotakin tunnistettavaa ja mieleenpainuvaa, vai hukkuuko se muun massan sekaan?

Pitäisikö tuotteita olla paljon monenlaisia ja monen värisiä, jotta mahdollisimman monelle olisi jotakin tarjottavaa? Vai pitäisikö sittenkin olla vahva vain kapealla alueella ja herättää näin mielenkiintoa?

Äitini on työskennellyt myynnin parissa koko ikänsä ja isäni on yksityisyrittäjä. Se mitä olen oppinut heiltä yrittäjänä olemisesta ja tuotteista ylipäätään on se, että usein kannattaa fokusoitua.

Mitä tämä sitten tarkoittaisi kohdallani käytännössä? Ainakin sitä, että heivaan tuotteistani pois kaiken ylimääräisen roinan ja keskityn olemaan mahdollisimman kiinnostava yhdellä, tarkkaan rajatulla alueella.

Tarkkaan rajattu alue on minun kohdallani pyöränkumikorut. Voisin - ja minua kiinnostaisi - tehdä monenlaisia juttuja myyntiin. Mutta pyöränkumikorut ovat olleet kaikista suosituimpia juttuja mitä olen ikinä tehnyt. On siksi järkevää, että keskityn niihin.

Hyvästi kaikki joukkoon sopimaton sälä.

Kesän mittaan teen uusia pyöränkumiaiheisia koruja verkkokauppaan. Minulla onkin tuossa jo uusia malleja, mutta kun se kameran johto...

Kun saan kuvat koneelle ja sopivasti aikaa, aijon päivittää tuotteeni selkeämmäksi kokonaisuudeksi.


Jun 25, 2012

Kuka suunnittelisi nettisivuni?

Argh - kameran johto jäi lomareissulle!

Olimme perheeni kanssa lomanvietossa Keski-Suomessa. Muu porukka jäi vielä sukulaisten luo, mutta minä palasin kotiin töiden vuoksi.

Kameran johto jäi mieheni matkaan, ja nyt kymmenet käsityöaiheiset kuvani ovat kamerassani tallessa kuin kassakaapissa. Pystynkö elämään loppuviikon ilman kameran johtoa?

No, postaukseni jatkuu ilman kuvia.

Kuten olen usein hehkuttanut, villi luonto ja luonnonmukaisuus kiinnostavat minua. Luonnollisuus kiinnostaa minua ainakin seuraavista näkökulmista: ekologisuus, terveellisyys ja trendikkyys. Litkin omituisia terveyspirtelöjäni huipputerveyden saavuttamisen toivossa ja haluan näyttää hyvältä luonnollisin keinoin.

Ostin tänään lempihiusväriäni, Santen mahonginväristä hennaa. Kyseessä on puhdas 100 % kasvituote, ja olen ollut tuotteesta aivan lumottu. Olen käyttänyt hennaa jo parin-kolmen vuoden ajan, ja olen ollut hennavärjäykseen tosi tyytyväinen. Esittelysivun kuvassa hiukseni ovat muuten tällä värjätyt. Tukka kiiltää, ja muista punaisista väreistä poiketen tämä väri ei helposti haalistu.

On minulla ihan oikeaakin asiaa. Olen alkanut haaveilla siitä, että joku ammattilainen suunnittelisi verkkokauppani ja blogini ilmeen uusiksi. Samalla voisi hoitaa myös tyyliin sopivat korupakkaukset kuntoon.

Haluan, että nettikauppani visuaalinen maailma huokuu raikkaita teemoja ja mielikuvamaailmoja. Villi luonto, trendikkyys, kierrätys, lehtimetsät ja kaste... Miten tämä freeshi look luodaan?

En tiedä. Tiedätkö sinä?

Jos tiedät jonkun hyvän suunnittelijan, vinkkaathan siitä kommenttiboxiin. Ja jos teet itse nettisivuja ynnä muuta suunnittelua, kerro mitä voisit tehdä sivuilleni ja millä hinnalla. Haluan verkkokauppani seuraavalle levelille. Osoitehan on se vanha tuttu: nousevamyrsky (at) gmail.com.

Nyt lähden kahvinkeittoon ja viihdyttämään itseäni Leijonan luolalla. Hauskaa iltaa!


Jun 14, 2012

Ohjeet ja vinkit osa 7: Satiiniruusu!Leikkaa satiinista noin 50 cm suikale. Mitä leveämmän ja pidemmän suikaleen teet, sitä suuremman ruusun saat. Pienille ruusuille sopiva mitta on noin 3 x 30 cm.

Ota reilu pätkä lankaa. Tee solmu langan päähän ja harsi suikale kaksin kerroin kuten kuvassa.

Kiristä lankaa niin, että suikale menee hieman ruttuun. 
Pyöritä taitoksen toista päätä rullalle muutaman kerran. Pistele rulla kiinni parilla pistolla alalaidasta.
Jatka suikaleen rullaamista syntyneen keskuksen ympäri. Tee nyt löysempää rullaa ja pistele muodostuvaa ruusua koko ajan kiinni muutamilla pistoilla. Kankaan reunat jäävät koko ajan alas, joten ne eivät tule näkyviin valmiiseen ruusuun.

Jatka näin koko kangas loppuun. Rullaa ja neulo kangas kiinni. Taita viimeiset sentit ruusun alle ja neulo kiinni. Valmis!
Valmiista ruususta voi tehdä esimerkiksi rintaneulan, hiuskoristeen tai somisteen laukkuun. Ja jos ruusuja jaksaa vääntää oikein paljon, voi niistä tehdä vaikka upean ruusukranssin!


Jun 13, 2012

Ilmoitus

Heips!

Nyt on sellainen ilmoitusluontoinen asia, että joudun laittamaan pyöränkumikampanjan tauolle.

Olen nimittäin juuri hukkumaisillani pyöränkumeihin! :)

Haluan kiittää todella paljon kaikkia kampanjaan osallistuneita! Olette olleet todella aktiivisia, ja sydäntä on lämmittänyt kovasti joka kerta, kun joku on halunnut kumeja minulle lähettää. En olisi ikinä arvannut, että kampanja menestyy näin hyvin.
Aluksi oli tarkoitus, että kumeja voi lähettää kevään ja kesän ajan, mutta nyt on kyllä ihan pakko laittaa luukut kiinni. Pyöränkumeja on tullut nimittäin kymmenittäin. Keittiössämme on säkki kaupalla kumeja, enkä oikein tiedä, mihin ne kaikki tunkisin.

Vau, olen kyllä todella innoissani siitä, että olen saanut näin suuren tuen asialle ja ihmiset ovat halunneet auttaa materiaalin hankinnassa. Kaikki kumit päätyvät koruiksi. Yhtään kumia ei ole tarvinnut hylätä, eli kierrätys on onnistunut mainiosti.

Pyöränkumien lisäksi olen saanut myös muita kumeja. Muun muassa Matonkude lähetti minulle vanhan auton kumin. Tämän paksun kumin innostamana suunnittelin Laho Koivu -rannekorun. Laho Koivu ei oikein toimi ohuella pyöränkumilla, vaan näyttävin se on kun se tehdään paksusta kumista.

Vaikka kampanja on nyt tauolla, otan tietenkin mielelläni vastaan kaikkien niiden toimitukset, joiden kanssa olemme asiasta keskustelleet ja jotka eivät vielä ehtineet kumejansa lähettää. Ja vaikka kampanja on tauolla, minulle SAA lähettää juuri näitä paksuja kumeja. Eli vanhat auton sisäkumit, moponkumit, työkoneiden kumit ja niin edelleen... Niistä olen luvannut myös kiitoslahjan!

Kiitos kaikille, ja jatketaan.... :)

Liisa

Pssst.. Todennäköisesti myös uusi kumikampanja on tulossa! Viimeistään ensi keväänä, jollei aiemmin.

Jun 11, 2012

Terveyspommi à la Liisa
Niin siinä kävi, etten saanut haalittua sahakuvioista kartonkia enää enempää.

Mutta ei se mitään. Olen oikeastaan tosi tyytyväinen, että sain vaihtaa pakettien kuosia.

Nyt minulla on isot kasat pahveja muutamassa erilaisessa tyylissä.


Nämä uudet pahvit ovat minusta paljon hienommat. Tänään tykästyin tähän punavalkoiseen pahviin, ja aijonkin tästä edespäin pakata tuotteet erilaisiin paketteihin fiiliksen, ispiraation ja vallitsevan säätilan mukaan. ;)

Jokainen paketti kuvastakoot päivääni ja olkoot saajalleen yllätys.


Taustalla vilkkuu tämänaamuinen terveyspommini. Vetäisen joka aamu pari isoa lasia viherpirtelöä ja kupin kahvia. (Kyllä, juon edelleenkin kahvia.) tällä "mehulla" päivä lähtee ihan älyttömän hyvin käyntiin. Ja koska lasi on sullottu täyteen ravintoaineita, kylläisyys säilyy pitkään.


Terveyspommi

200 g puolukoita (tai muita marjoja)
1-2 dl turkkilaista jugurttia
3 raparperin vartta
Pari lehteä salaattia
Kourallinen kuusenkerkkiä
Kourallinen tuoreita mustikanlehtiä
2 rkl kuivattua nokkosta
1 rkl luomuhunajaa
½-1 tl laadukasta merisuolaa
Vettä sopivan notkeuden aikaansaamiseksi

Valmistus: Heitä kaikki aineet tehosekoittimeen ja blendaa sekaisin.Rakastan näitä litkujani. Viherpirtelö on helppo tapa huijata itseään syömään terveellisesti.

Raikasta alkanutta viikkoa!


Jun 6, 2012

Toimivuuden parannusta
Koko Karikko-rannekorun olemassaolon ajan yksi asia on häirinnyt minua alitajuisesti koko ajan.

Tiedättehän.. 

Ihmisillä on eripaksuiset ranteet. 

Itselläni on verrattaen paksu ranne (olen isoluinen, heh), ja koruja tehtaillessani olen käyttänyt mittapuuna omaa rannettani. Ajattelin, että hoikemille ranteille koru on sitten vain hieman löysempi.

Toimiihan se näinkin, mutta... Jotenkin tämä asia on silti häirinnyt minua. Olen perfektionisti, joten en aina kestä tällaista omaa "sinne päin" -ajatteluani.

Ja jos ajattelen asiaa omalta kohdaltani, niin ainakin itse haluan pitää rannekorua, joka sopii käteen just eikä melkein.
Vastauksena ihmisranteiden moninaisuuden haasteeseen Karikko-rannekoru on kokenut pienen toimivuuden parannuksen.

Musta osio lyheni hieman, ja tilalle tuli useampi tuplakierteinen lenkki. Säätövara.

Vau, miksen keksinyt tätä heti alussa?
Sama muutos on tapahtunut myös Merisavu-rannekoruissa. Myös uusissa Laho Koivu -rannekoruissa on pieni säätövara.

Nuo lenkit ovat muuten yllättävän arvokkaita suhteessa muihin korunosiin ja olenkin ihmetellyt, miten tuplakierteiset rinkulat voivat maksaa niin paljon... Korunvalmistus on ihmeellistä. Päätin kuitenkin, että korujen hinta pysyy samana jatkossakin.

Tänään on ohjelmassa lähetysten toimitusta ja shoppailua / kahvittelua hyvän ystävän kanssa. Lisäksi suuntaamme perheemme kanssa myöhemmin ehkä vielä nokkosjahtiin.

Nyt kun niitä nokkosia on, ne on melkeinpä pakko käydä hakemassa. Tieto siitä, että kohta ne muuttuvat puiseviksi ja lopulta märäntyvät, saa minut levottomaksi.

Laskin muuten, että jos ostaisin nokkosta esim. kuivattuna samat määrät kuin tähän mennessä olen kerännyt, olen säästänyt noin 150 euroa. Ja olen käynyt nokkosjahdissa vasta kaksi kertaa.

Jun 4, 2012

Ajatuksia verkkokaupastaVerkkokaupan pystyttäminen...

Siinäpä asia, jota mietin pitkään. Laittaako kauppa pystyyn vai ei?

Monenlaiset ajatukset risteilivät päässäni ennen kaupan perustamista. Mitä jos kukaan ei ostakaan mitään? Minkälainen maksusysteemi olisi paras? Mikä verkkokauppapohja olisi minulle paras, ja mitä sellainen maksaa? Täytyykö minun osata koodata? Mitä jos mokaan jotakin - en olekaan tajunnut huomioida kaikkea?
Pitkän arastelun jälkeen avasin kaupan. Olin niin täynnä palavaa intoa tuotteideni puolesta, että halusin alkaa saada niitä myyntiin. Halusin ottaa seuraavan askeleen käsitöiden harrastelusta kohti oikeaa yrittämistä.

Selvitin asioita ja otin mallia muilta. Kyselin, tutkin, puntaroin...

Lopulta päätin lähteä liikkeelle pienesti ja varoen, myyden töitäni päivätyöni ohella. Oikeastihan olen fysioterapeutti, mutta kuten tiedätte, käsityöt ovat minulle intohimo. Ja yrittäjäperheessä kasvettuani yrittäjän veri virtaa minunkin suonissani.

Mutta käsitöillähän ei elä, sanotaan. Vai elääkö? Tämä on ikuisuuskysymys, johon jokainen voi vain kokemuksellaan vastata.

Minua ei tällä hetkellä huoleta, elääkö käsitöillä vai ei. Olen juuri valmistunut ammattiini ja teen mielelläni myös fysioterapeutin töitä. Minulle sopii vallan mainiosti se, että rakas harrastukseni kukoistaa päivätyöni ohella.

Ja jos se kasvaa, se saa kasvaa.
Taustalla näkyy joukko Musta Lintu -korviksia uuteen asuun puettuna. Pahvit ovat paikalliselta yrittäjältä. Niin nätti ja tyyliini sopiva oli tuo kuvio, että ostin kaikki pahvit heti kättelyssä pois. Toivottavasti saan näitä lisää, tai kuosi vaihtuu taas.

Porissa avattiin hetki sitten uusi kasvis- ja raakaruokapainotteinen ravintola. Tänään suuntaan sinne!