Apr 29, 2012

Sydämellinen elinympäristö?Fysioterapeutin työssä ihmiskehon anatomian tuntemus on kaiken A ja O. Erityisesti lihaksiston ja luuston tuntemus on tärkeää, mutta pahitteeksi ei ole tietää jotakin myös elimistä.

Sydän on elin, mutta samalla se on myös lihas. Sydän vahvistuu treenin myötä siinä missä muutkin lihakset, ja oikeanlaisella liikunnalla veripumppuaan voi vahvistaa.

Anatomia on kiinnostanut minua kouluajoista lähtien, ja intoiluni näkyy aika ajoin myös töissäni.
Tästä sydämestä voidaan havaita ainakin ala- ja yläonttolaskimot, aortta sekä keuhko- ja sepelvaltimot. 


Väritys huopasydämessä on taiteen syistä normaalista poikkeava. Valkoinen ja punainen luovat mukavan kontrastin, ja lopputulos on kyllin ällöttävä. 

Kuulen usein, että huopatyöni saavat veden herahtamaan kielelle. Jotenkin minusta kuitenkin tuntuu, että asia ei päde tämän työn kohdalla.
Terveisiä muuten työelämästä. Aloitin viime maanantaina fysioterapeutin työt erään kuntoutuskeskuksen neurologisessa yksikössä. Työ on haastavaa, mutta palkitsee tekijänsä joka päivä.

8 comments :

 1. onnea töistä!
  anatomia <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! :) Eikös vaan: anatomia <3

   Delete
 2. Onnittelut työpaikasta, mahtavaa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos paljon Aarnilintu! :)

   Delete
 3. Onnea uudesta työpaikasta!

  Tämä huopasydän on kyllä ihan oma aluokkaansa. Jos sinä joskus et tiennyt, miten päin olisit minun Playmobil-touhuistani, niin varmaan nyt minulla on vähän samanlainen olo. Kipeetä! Hauskaa! Näen mielessäni, miten joulun aikaan ihmiset ripustelevat tuollaisia sydämiä kuusen oksille, ovikransseihin ja ikkunoihin. Hervotonta!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Susanna! :) Töissä on tosiaan ollut hektistä, mutta mukavaa. Hyvä työporukka kruunaa kaiken.

   Hihii, niinpä. :D Tässä tosiaan on jotakin samaa, mitä sinun Playmobil-touhuissasi. Jotain omituisen pimeätä sekoilua, mutta tyylikkään hillittyä kuitenkin. ;)

   Delete
 4. Tämä on kiva, minä kun en innostu mistään naisellisesta ja sievästä ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Eikö! :D Ripaus realismia toimii ihan hyvin näissä jutuissa. ;)

   Delete