Oct 28, 2011

Oodi suklaalle

Eilenillalla aloin taas haikailla suklaan perään. Ajattelin kuitenkin, että on ehkä parempi nauttia suklaasta joskus jollakin muulla tavalla kuin syömällä sitä.

Otinkin sitten ompelutarvikkeet esiin ja suklaa mielessäni tein tämän suklaalevyn!


Olen ihan rakastunut lopputulokseen! Hypistelen sitä käsissäni, katselen, tunnustelen... Tiedättehän, kun joskus käy niin, että innostuu jostakin työstä niin paljon, ettei haluaisi päästää sitä silmistään. Tämän suklaalevyn kohdalla minulle on käynyt juuri niin!

Olen lopputulokseen itse asiassa niin tyytyväinen, että voisin sanoa tätä jopa kaikkien aikojen lempityökseni. Levy on pehmeä, se muistuttaa läheisesti suklaata, sitä voi kuljettaa mukana ja sen sisään voi kätkeä tärkeimmät tavarat...Idea on yksinkertainen ja raikas, siksi pidän siitä. Olen innoissani työstä myös siksi, että tämä idea on kerrankin täysin oman pääni tuotosta. Keksin tämän levyn itse, jee! (Mitä muuta suklaaholisti voisikaan keksiä kuin suklaalevyjä hmmm...) 

Olen itse asiassa ihan pihalla, että miten voinkin olla niin innoissani tästä! Onko teille käynyt niin, että jokin työ vain yksinkertaisesti saa totaalisesti pauloihinsa? Melkein kuin olisi rakastunut! :D

Työn ja siitä syntyneen suuren innostuksen taustalla vaikuttaa kyllä sekin, että olen viime aikoina miettinyt kuumeisesti, mikä on se "minun juttuni". Olen aikaisemmin tehnyt huopaleluja sekä karkkipaperilompakoita, mutta ne eivät ole tuntuneet omalta jutulta. Tai no huopalelut ehkä, mutta varsinkin nuo karkkipaperipussukat saavat aina sen fiiliksen, että kopioin vaan toisten ideoita. En ole saanut niiden tekemisestä sellasta tyydytystä kuin niistä jutuista, jotka olen itse keksinyt.

Nyt kun kekkasin tämän suklaalevyn, mulla on tunne, että oma juttu on ehkä sittenkin löytymässä! Rakastan sinua, oi suklaani!!

Oct 26, 2011

Oct 22, 2011

Ohjeet ja vinkit osa 5: DaCapo-rahapussi


Minulta on kysytty usein, miten teen näitä "roskapusseja", joita blogissa on näkynyt. Moni on kiinnostunut tietämään, mitä muovia käytän ja miten saan karkkipaperit pysymään aloillaan.

Päätin koota aiheesta ohjeen. Kyseessä ei ole mikään ompelutaidon mestarinäytös, mutta kivoja pusseja tällä ohjeella joka tapauksessa saa aikaan.

Tarvitset:
 • 5 DaCapo-patukan käärettä
 • Kristallimuovia (Kristallimuovia saa hyvin varustelluista kangaskaupoista ja esim. Tampereen Vaahtomuovi Oy:stä tilaamalla. Hinta 3,90 / metri.)
 • Venymätöntä puuvillakangasta
 • Satiinia vuoriksi
 • Noin 15 cm pitkän vetoketjun
 • Maalarinteippiä


Aloita leikkaamalla DaCapo-patukoista päät irti ja halkaisemalla paperit kahtia pituussuunnassa. Paperit on liimattu yhteen takaa keskeltä, älä avaa liimausta. Saat näin 5 paperin etupuolta ja 5 takapuolta.


 Leikkaa nyt sekä puuvillakankaasta että kristallimuovista kaksi noin 10 x 20 cm palaa. Karkkipaperit ommellaan näiden väliin.Teippaa karkkipaperit puuvillakankaisiin kuvan osoittamalla tavalla. Asettele paperit mahdollisimman siististi ja hieman päällekkäin. Teippaa läheltä paperin reunaa.

Ompele sitten kristallimuovi puuvillakankaan päälle. Neulo muovi kiinni puuvillakankaaseen ensin aivan karkkiparien reunan kohdalta. Karkkipaperit saavat jäädä tikkauksen alle.


Tikkaa vielä karkkipaperien päältä pituussuunnassa. Neulo niistä kohdista, joissa kaksi karkkipaperia on päällekäin. (Tästä vaiheesta ei ole kuvaa, mutta seuraavasta kuvasta näkee hyvin, miten muovi on ommeltu.)Nyt "kankaat" ovat valmiit. Ompele nyt vetoketju kankaan reunaan. Vetoketjun ja kankaan oikeat puolet tulevat vastakkain.

Toista sama molemmin puolin. Kun ompelet vetoketjua, huolehdi, että kankaat ovat samassa kohdassa ja että vetoketju kiinnittyy suoraan suhteessa karkkipapereihin. Vetoketjun ompelemisen jälkeen pussi näyttää tältä:
Leikkaa nyt satiinista palat vuoria varten. Palat voivat olla saman kokoisia kuin puuvillakangas ja kristallimuovikin, eli noin 10 x 20 cm.


Ompele vuori kinni vetoketjuun. Taita ensin kankaat oikeat puolet vastakkain (ensimmäinen kuva). Ompele vuori vetoketjun uloimpaan osaan, nurja puoli ylöspäin (toinen kuva). Toista sama toiselle puolelle.
Siisti vetoketjunseutu leikkaamalla ylimääräiset pois. (Teipit katoavat.)


Vuorikankaiden ompelun jälkeen pussi näyttää tältä:
Asettele pussi oikeat puolet vastakkain. Tarkista, että DaCapo-kankaiden kuviot osuvat kohdilleen. Piirrä kankaaseen viivat, joiden kohdalta aijot ommella. Suunnittele ompelujälki niin, että DaCapot jäävät sopivasti näkyviin valmiiseen pussiin.


Kun olet ommellut kankaat yhteen, leikkaa ylimääräiset pois.

Käännä pussi ja ompele vuorin pohja kiinni. Valmis! :)

Oct 19, 2011

Vihersmoothie ja ylijäämäpussit

Aamupalani koostuu tätä nykyä lähes poikkeuksetta vihersmoothiesta. Hidas aineenvaihduntani saa mukavasti potkua tästä hyvänmakuisesta terveyspirtelöstä.

Nyt on kuitenkin niin, että joka-aamuisesta marjojen popsimisesta syntyy valtavat määrät tyhjiä pakastemarjapusseja roskaksi. (Koska olen nykyajan nuori, metsästä hankittuja marjoja tulee käytettyä vain murto-osa.)

Siispä olen tehnyt pusseista kukkaroita.

Ohje on varsin ovela, sillä tämän juomalla tulee syöneeksi paketin vihersalaattia täysin huomaamattaan. Ja koska tehosekoitin on pilkkonut salaatin todella pieniksi paloiksi, pystyy keho hyödyntämään sen ainesosat tehokkaammin.

Ohjeesta tulee reilu annos, joten siitä riittää hyvin seuraavaksikin aamuksi.

Noniin ei kannata saada sellaista kuvaa, että täällä blogin toisessa päässä kirjoittelee joku yltiöterveellisesti syövä huippukuntoinen ihminen. Totuus on kuitenkin pikemminkin se, että herkut tuppaavat maistumaan.
Makoisaa keskiviikkoa!


Oct 17, 2011

Suuri nimikilpailu alkaa

Olen avaamassa nimikilpailua, jossa haetaan ideoita tulevaksi nimeksi tuotteilleni ja samalla myös blogilleni.

Blogini nimi ja töideni teemahan on nyt "Herkulliset Ajatukset". Se on suhteellisen kuvaava sanayhdistelmä kertomaan siitä, mitä teen ja minkälaisista töistä on kysymys, mutten kuitenkaan ole täysin tyytyväinen tähän nimeen. En  itse asiassa ole enää pitkään ollut sinut nimen kanssa.

Nykyisen nimen ongelma
Olen huomannut, että sanayhdistelmä "Herkulliset Ajatukset" on liian monimutkainen muistettavaksi. Ihmiset kyselevät minulta toistuvasti, että "niin mikä se oli...? Jotkut herkut vai...?" ja moni on sanonut, että "en koskaan muista sitä blogisi nimeä!" Eli suomeksi sanottuna blogini nimi ei toimi halutulla tavalla. Yhdistelmä ei jää mieleen, se ei sovi suuhun, eikä sen ilmaisuvoima ole kovin kummoinen.

Mikä olisi toimiva nimi sekä blogilleni että tuotteilleni?
Varsinkin nyt, kun olen miettinyt yritystoiminnan (osa-aikaisen tai kokoaikaisen?) aloittamista jossain vaiheessa, niin asia tulee eteeni hyvin konkreettisena. Haluan, että tuotteideni nimi on sellainen, että se muistetaan. Haluan, että se on ytimekäs ja suuhun sopiva, oivaltava - tai mitä tahansa, joka toimii.

En ole kyennyt keksimään mitään hyvää nimi-ideaa, joka olisi kolahtanut. Olen tätä asiaa miettinyt sekä yksinäni että eri ihmisten kanssa, mutta mitään varteenotettavaa vaihtoehtoa ei ole vielä tullut mieleen.

Siksi päätin avata kilpailun. Keksisitkö sinä jonkun hyvän, oivaltavan, ytimekkään tai mieleenpanuvan nimen blogilleni / tuotteilleni? Se voi olla mitä tahansa, mikä hiukankin liittyy asiaan. Sana / sanojen yhdistelmä voi olla täysin kuvitteellinen, kuvaava tai ei kuvaava, oikea sana tai kirjainten yhdistelmä.... Mitä tahansa. Otan vastaan kaikenlaisia ideoita! Kenties jokin sana tai sanojen yhdistelmä on tullut jo mieleesikin kun olet blogissani vieraillut?

Ideoita ja ajatuksia, joita itse olen miettinyt  
Olen kallistunut siihen suuntaan, että nimi tuotteilleni voisi olla yksisanainen. Jotkut kaksisanaisetkin ideat toimivat, mutta sitten yhdistelmän on oltava selkeä ja mieleenjäävä. Sana "Design" voisi esiintyä nimessä. Seuraavat sanat ja nimet ovat pyörineet mielessäni ja kolahtavat tavalla tai toisella, mutta kaikissa niissä on ongelmia:  

   • Uuniomena Design (Sopivan pehmeä kuvaamaan huopa- ym. töitä, mutta viittaa liikaa ruokaan)
   • Harakka Design (Todella ytimekäs yhdistelmä, mutta ei liity töihini)
   • Tuimala Design (En ole varma, haluanko käyttää omaa nimeäni tuotteitteni yhteydessä)
   • HA-Design (Herkullisten ajatusten lyhennelmä, mutta tappavan tylsä)

Kilpailuun osallistuminen ja palkinnot

 • Kilpailuun voit osallistua jättämällä 1-5 nimiehdotusta tämän postauksen kommenttiosioon. 
 • Mikäli haluat jättää ehdotukset vain minun nähtäväkseni, voit laittaa ne myös sähköpostiini (liisa.tuimala at gmail.com) otsikolla "Nimikilpailu" 
 • Mikäli samoja ehdotuksia tulee useampia ja ehdotus voittaa, ensimmäinen idean ehdottanut on voittaja.


Palkintona kilpailussa ovat seuraavat rahapussit: Jim, DaCapo ja Geisha. (Kaikki kolme kukkaroa lähtevät voittajalle.) Kukkarot ovat kooltaan sopivia käteisten kuljettamiseen, ja mahtuuhan noihin myös kortteja. Suosittelen näitä omaan käyttöön, viikkorahapussiksi lapselle tai makeaksi yllätykseksi ystävälle.


 • Linkittämällä kilpailuun blogistasi saat voiton osuessa kohdallesi myös yllätyspalkinnon! (Ilmoitathan minulle, mikäli aijot linkittää.)
 • Jos / kun loistavia ehdotuksia tulee monia, saatan palkita myös kakkos- ja kolmossijan. :) 
 • Kilpailuaika on tästä hetkestä lähtien aina sunnuntaihin 6.11. asti! 
 • Voittaja ilmoitetaan blogissa ajankohdan jälkeen.

Toiveeni on, että mahdollisimman moni osallistuu kilpailuun, ja mahdollisimman oudoilla, ajatuksiaherättävillä, hienoilla ja minkälaisillatahansa ehdotuksilla! :) En voi tietenkään taata, että mikään ehdotetuista nimistä tulee käyttöön, mutta sen voin taata, että paras idea joka tapauksessa palkitaan!

Joten... Luovia hetkiä nimenkeksimisen parissa! :)


Oct 16, 2011

Käyttökokemuksia

Viime torstaina olin koululla tekemässä opinnäytetyötäni. Kotona ei saa mitään aikaiseksi, joten on parempi mennä koulun atk-luokkaan, jossa tietokoneiden lisäksi ainoat virikkeet ovat korkeussäädettävät pöytä ja tuoli.

Koululla ollessani kävin Amican ravintolassa ostamassa takeaway-kahvin ja puolen litran kivennäisvesipullon. Tuttu myyjä oli taas kassalla. Myyjä naputti hinnat kassaan ja minä seisoin rahapussini kanssa tiskin toisella puolella.  

"Se tekee 2,75. Eikun hetkinen!!" 

Myyjä katsoi käsiini ja oli ottamassa hintaa lompakostani. Hän luuli, että kädessäni on nippu DaCapo -suklaapatukoita. :D Saimme molemmat hyvät naurut tapahtuneesta.


Aiemmin syksyllä annoin veljelleni HK Amerikan pekoni -kääreestä tehdyn penaalin. Tällä viikolla veljeni oli koulunsa puolesta tutustumiskäynnillä eräässä fysioterapiayksikössä. Tarkoitus oli, että opiskelijat viettävät useamman tunnin kukin eri paikoissa tutustuen erilaisiin fysioterapian työympäristöihin.

Innokkaalla opiskelijallahan on aina penaali ja muistilehtiö mukanaan oppimistilainteissa. Niin oli asian laita veljenikin kohdalla, sillä hän meni paikanpäälle penaali kädessään.

Fysioterapeutti katsahti veljeni käsiin ja sanoi, että "niin ja jos on jotakin jääkaappiin laitettavaa niin jääkaappi on tuolla ja sinne voi viedä eväät."  Veljeni vastasi että "eikun tämä on penaali."


Olisi varmaan pitänyt sanoa että "Kiva! Onko taukohuoneessa mahdollisesti myös paistinpannu?" 


Oct 13, 2011

Tein yrittäjätestin!

Tein tänään Finnveran yrittäjätestin. Se on testi netissä, joka auttaa hahmottamaan omaa yritysideaa ja valmiuksia yrittäjyyteen.

Testihän ei varsinaisesti testaa mitään, vaan se on pikemminkin työkalu, jonka avulla voi pohtia yrittäjyyteen ja omaan liikeideaan liittyviä asioita. Moni yrittäjyyttä vakavasti miettinyt on todennäköisesti pohtinutkin testissä esiin nousevia asioita, mutta kyllä tuo testi omasta mielestäni auttaa konkretisoimaan ajatuksia yrittäjyyden suhteen.

Testissä käydään läpi muun muassa seuraavia asioita:
 • Kartoitetaan omia vahvuuksia yrittäjänä. 
 • Mietitään oman vapaa-ajan ja yrittämiseen käytetyn ajan tasapainoa. Paljonko aikaa aikoo käyttää yrittämiseen viikkotasolla?
 • Mietitään, milloin yritys saattaisi alkaa tuottaa kohtuullista yrittäjänpalkkaa, ja millä rahalla aikoo elää siihen asti?
 • Liikeidean kirkastuminen. Mitä erityistä on omissa tuotteissani? Miksi kukaan ostaisi tuotteitani?
 • Oman tuotteen / palvelun sijoittuminen markkinoille. Ketkä ovat pahimmat kilpailijani, ja miksi asiakas ostaisi juuri minulta?

Testiin kuluu aikaa puolisen tuntia. Testiä juontaa miellyttävänoloinen "nuorimies", ja testi on kaiken kaikkiaan varsin asiallinen. Testin edetessä miekkonen antaa yrityksen perustamiseen, yritysideaan ja rahoitukseen liittyviä hyödyllisiä linkkejä, joihin voi palata testin jälkeen.

Suosittelen tätä testiä tehtäväksi vaikka vain huvikseen, mikäli yrittäjyys kiinnostaa ja mielessä on jo jokin liikeideanpoikanen.

Hyvää yötä!

Oct 12, 2011

Ikäni ja terveyteni on menetetty

Innostuin aiemmin tekemästäni kirjekuorilaukusta niin paljon, että päätin tehdä toisenkin laukun. Laukkujahan ei koskaan näet ole liikaa. Täynnä palavaa intoa suunnittelin kaavan ja haalin tarvittavat materiaalit kasaan.


No tämä laukku ei ollutkaan ihan niin yksinkertainen, kuin olisin toivonut. Kaava kyllä oli varsin simppeli, mutta kikkailu suklaapapereiden, muovin, taitteiden, vuorikankaan ja magneettinepin kanssa sai aikaan harmaita hiuksia jo tässä iässä.
Neuloja katkesi kaksi, ja ommellessa lanka meni poikki arviolta 10 kertaa. (Mitä tein väärin!?)

No tyytyväinenhän tähän täytyy olla. Vaikka aikaa meni tämän kanssa tuskaillessa useampi tunti, laukkuun ei tullut mitään näkyviä mokia. Paperit ovat ojennuksessa, samoin muovi ja vuori. Siitä huolimatta olen ainakin tällä hetkellä vakuuttunut siitä, etten enää ikinä tee mitään vastaavaa. (En silti lupaa mitään.)  
Laukkua kiertää taite, joka on tehty kuudesta suklaapaperista. Taitteen sisäpuolella on magneettineppi, jonka avulla laukku napsahtaa kiinni. Laukku on 14 cm korkea ja leveys keskeltä on 26 cm. Laukun etupuoli on rakennettu suklaapapereiden etupuolista ja takapuoli taustapuolista. Takaa laukku näyttää tältä:Vaikka olenkin kauhea suklaarohmu, niin ihan yhdessä päivässä näitä papereita ei kerätty. Laukkuun tarvittiin nimittäin 17 suklaapatukan kuoret.   

Koska en itse tee tällä mitään, suunnittelin myyväni tämän pois.

Myymisestä puheenollen: En ole tyytyväinen "Myynnissä nyt" -sivuuni. Mietinkin nyt, perustaisinko nettiputiikin esimerkiksi Taitomaahan vai mitä tekisin. Ehdotuksia? Kokemuksia nettikaupasta?


5 sanaa

Sain Pilvitehtaamon Tiltä viisi sanaa selitettäväksi. Mistään sivistyssanakirjan selityksistä ei luonnollisestikaan ole kyse, vaan sanat voi selittää omannäköisesti. Tässä Tiltä saamani sanat ja selitykseni niihin.


Kivi
 • Pidän kiipeilystä isoilla kivillä.
 • Kerään kiviä kämppääni. Jos rannalta löytyy sileä tai muuten hieno kivi, otan sen mukaani. 
 • Ihmisen sydän voi olla kivi.
 • Jalokivi, hiekkakivi, laavakivi.Terävä
 • Sanan säilä. Puhe voi olla terävää kuin miekan pistot ja sattua kuulijaan.
 • Puukko luonnollisesti on terävä.
 • Terävä-älyinen
 • Paperin reuna on terävä - sen tietää jokainen paperiviillon itseensä saanut. Läheisyys
 • Luonnonläheisyys.
 • Tuo mieleen sanat lämpö, pehmeä, rento, halaus, takkatuli.
 • Tentin läheisyys!


Soitin
 • Ihminen on soitin, ainakin kun se laulaa. Ihmisen fysiologiasta, anatomiasta, lihastoiminnasta ja muusta vastaavasta kiinnostuneena jaksan hämmästellä sitä, kuinka upea instrumentti ihminen on. 
 • Kitara, koska mieheni soittaa kitaraa. 


Kirja
 • Tapa minut äiti. Kirja joka kertoo anoreksiaa sairastavan lapsen tarinan äidin näkökulmasta. Luin sen jokunen aika sitten ja nyt se lojuu hyllyssä. (Olin yllättynyt Huddingen sairaalan näkemyksestä anoreksian synnyssä!)
 • Grant's Atlas of anatomy. Hyvä anatomiankirja. Tällä hetkellä kirjani on ikuisuuslainassa veljelläni, joka toivon mukaan on jo päällystänyt sen.
 • Onko puhelinluettelo kirja? 


Haastan sinut mukaan sanaselitykseen! :) Jätä kommentti tähän alle, niin saat minulta sanat kommenttiboxiin!


Oct 11, 2011

Käsilaukku karkkipapereista

Kirjekuorilaukun tekeminen on ollut mielessäni jo pidemmän aikaa. Idea laukkuun syntyi silloin, kun tein miehelleni hesen takeaway -pussista eväspussin ja aloin miettiä, miten kaavaa voisi kehittää.

Päätin vihdoin tarttua härkää sarvista ja tehdä tämän naisten juhlalaukun.Ennen kun pystyin tekemään yhtään mitään, piti minun hakea kaupungista vetoketjua, laukun kiinnityssysteemi sekä mariannekarkkeja. Fillaroin kaupunkiin vesisateessa (emme omista autoa), sillä en malttanut siirtää laukun toteutusta tuonnemmaksi inspiraation ollessa päällä.

Fillarointi sateessa palkittiin, sillä myöhemmin tänä iltana sain tuntea suurta onnistumisen iloa kun laukku tuli valmiiksi.
Kiinnityssysteemeinä laukussa ovat vetoketju sekä magneettinen neppi. Vuorin ompelin paksusta valkoisesta satiinista. Kaava on omani.
Laukun sivuun tein ruusukkeen. Ruusuke on samasta valkoisesta satiinista kuin vuorikin on ja se on liimattu laukkuun tekstiililiimalla. (Nyt kämppä käryää liimalta - päätä särkee jo.) Ruusukkeessa olevat helmet ovat niinikään liimatut.
Tälle laukulle tuli hintaa noin 7 euroa. Laukun kallein osa on magneettineppi, se maksoi 3 euroa.
Marianneja jäi vielä muutama. Taidan mennä syömään ne pois, samalla kun mietin, missä voisin tätä laukkua käyttää.
Karamellipitoisia unia!