Aug 27, 2011

Kysymys, joka paljastaa todellisen luonteesi

Mikä seuraavista väittämistä kuvaa parhaiten tilannettasi?

a) Olen suklaaherkku
b) Tein juuri lakritsijekun
c) Kädessäni on toffeenekku
d) Rakastan Pandan Toffeemix-karamelleja ja aijon mennä ostamaan niitä


Tämä Toffeemix-pussi lähti postissa veljelleni syysyllätykseksi.

Pussi on ommeltu tuttuun tapaan kristallimuovia apunakäyttäen ja pussin vuorin olen tehnyt mustasta satiinista. Sisään laitoin Pandan Toffeemix-karamelleja.

Myös veljen vaimo ansaitsi oman pussinsa. Teinkin suklaasydämelle oman nimikkopussin.
Kuulemani mukaan Suklaasydän-pussi päätyi kamerapussiksi. Toffeemix-pussin tarkemmasta käyttöönotosta minulla ei ole vielä tietoa, mutta veikkaan, että karamellit on ainakin jo syöty.


*   *   *   * 

Mikä väittämistä siis kuvaa tilannettasi parhaiten? Vastaa kysymykseen ja kerro samalla, miksi päädyit vastaukseesi.

Makeaa lauantaita,

nimimerkillä "Suklaaherkku"


Aug 20, 2011

Ohjeet ja vinkit osa 4: Sokerimaissi

  


Muutama päivä sitten laitoin ilmoille postauksen huopamaissistani. Maissi kiinnosti useita lukijoita ja moni ihmetteli, miten maissi on oikein tehty. Lupasin tehdä aiheesta tutoriaalin - tässä se on!


Tarvitset:


Sakset
Neulahuovutusneulan
Keltaista ja valkoista villaa
Keltaista lankaa 
Vanua (ei välttämätön)


Aloita työ huovuttamalla 15 cm mittaisia pötköjä keltaisesta villasta. Rullaa villaa käsissäsi ja neulahuovuta vuorotellen - näin saat aikaan sopivia pötköjä helposti. 

Tee 14 pötköä, jotka ovat paksuudeltaan sormenvahvuisia. Huovuta pötköistä jämäköitä, eli ei liian kovia eikä liian löysiä.

On tarkeää, että kaikki pötköt ovat saman pituisia ja yhtä paksuja päästä päähän.Kun pötköt ovat valmiina, on aika aloittaa jyvien teko!

Ota pitkä pätkä keltaista lankaa.

Ensimmäinen jyvä: Pistä neula pötkön läpi maissinjyvän leveyden verran pötkön päästä (katso kuva). Kieputa lankaa pari kertaa pötkön ympäri. Langan pää jää kieputuksen alle. Ensimmäinen jyvä on valmis!

Toinen jyvä: Pistä neula lankakieputuksen kohdalta läpi seuraavan jyvän kohdalle kuvan osoittamalla tavalla. Näkyviin ei jää ylimääräisiä lankoja. Kieputa taas lanka pötkön ympäri ja näin toinenkin jyvä on valmis.


 Jatka eteenpäin samalla tyylillä. Kun etenet jyvä kerrallaan, huolehdi siitä että muodostat jyvistä saman kokoisia.

Viimeisen jyvän jälkeen päättele lanka ja tökkää jyvien sisään. Näkyville ei taaskaan jää ylimääräisiä lankoja.Tee sama operaatio kaikille 14 pötkölle. Valmiit jyvärivistöt näyttävät tältä:


Kun maissinjyvät on luotu ja pötköt ovat valmiina, on aika neuloa osat yhteen.

Aloita yhdistämällä kaksi pötköä. Neulo niin, että lankoja ei jää näkyviin.

Yhdistä jokainen pötkö rivin jatkoksi yksi kerrallaan. Muodostuu tiivis matto, josta toinen puoli on tähkän sisä- ja toinen ulkopinta.

Neulo lähellä tähkän sisäpintaa, jolloin langat eivät näy päälipuolelle.

Neulo pötköt yhteen erittäin tiiviisti. Mikäli pötköt yhdistyvät löysästi, lopputuloksesta ei tule siisti.

Näetkö jo, miten sokerimaissi alkaa saada muotoaan?Kun kaikki pötköt on yhdistetty matoksi, neulo ensimmäinen ja viimeinen pötkö yhteen. Muodostuu holkki, joka pitää enää täyttää.

Täytä nyt maissiholkki vanulla. Huovuta vanu tiiviiksi maissin sisään. (Mikäli vanua ei ole, käytä keltaista tai valkoista villaa.)

Neulahuovuta lopuksi molempiin päihin reilusti valkoista villaa. Pistele villa varovasti kiinni keltaisiin maissinjyviin sisältäpäin.

Viimeistele ja elävöitä työ neulahuovuttamalla muutamien jyvien päälle valkoista villaa. Osa jyvistä on vaaleita!

Valmis työ näyttää tältä:

Nyt on saatu valmiiksi erittäin tiivis ja kestävä sokerimaissi. Työssä ei ole irtoilevia osia eikä se hajoa helposti.

Mitä jos sinäkin ottaisit maissihaasteen vastaan ja kokeilisit työtä? Hanki tarvittavat välineet ja valmista ihana sokerimaissi vaikkapa lapselle!

Jätä myös kommentti ohjeesta ja vinkkaa minulle, mikäli teit työn!

Tsemppiä uurastukseen ja suurta onnistumisen iloa!

Liisa


Aug 17, 2011

Rahapussin hyve

Olen kyllästynyt lompakkooni, jossa on liian monta taskua ja lokeroa. Lompakkoni on arkistointikaappi, joka pursuaa kuitteja, etukortteja, leimalappuja, käyntikortteja, kuponkeja, lounasseteleitä, takuukuitteja... Lompakko pursuaa paksuuttaan, vaikka rahaa ei ole.

En halua, että lompakkoni on mikään arkisto. Kaipasin siroa kukkaroa, jonka voin ottaa mukaani kauppaan tai kioskille.
Koska minulla oli selkeä tarve pienempään rahapussiin, valmistin pari popcornilompakkoa. Toisen annoin Taffelin tuotteiden parissa työskentelevälle ystävälleni ja toinen jäi itselleni.
Sininen Taffel-pussi on ollut koekäytössäni nyt parisen viikkoa. Haluan testata pussin käytännöllisyyttä, kestävyyttä sekä sitä, kuinka paljon se saa huomiota kassoilla.

Koekäytön perusteella voin sanoa, että olen pussiin tosi tyytyväinen. Rahapussi on juuri oikean kokoinen pankkikortin, kolikoiden ja muutaman setelinkin kuljettamiseen.
Pussi on kestänyt hyvin laukunpohjalla pyörimistä. Se on saanut osakseen ihastelevia ja huvittuneita hymähtelyjä kassoilla, ja pari suoraakin kehua myyjiltä on tullut. Pussiin mahtuu hyvin myös muutama kuitti ja esimerkiksi tämä kymmenen postimerkin sarja, jonka ostin.


Rahapussin ehdoton hyve on se, ettei se kykene keräämään itseensä ylimääräsitä roinaa. Tätä juuri halusin, että pussini on sekä käytännöllinen että uniikki.

Keskiviikkoja! 

Aug 12, 2011

Liisan keittiö on kodin ♥

Muistatte varmaan ne keittiön seinälle ripustettavat pannunaluset, joita varsinkin pari vuosikymmentä sitten vilisi vähän joka keittiössä. "Liisan keittiö on kodin ♥ " Kyseessä oli hittituote, jonka jokainen itseään kunnioittava kodin hengetär halusi seinälleen.

Laatta on nyttemmin muuttunut retroksi, mutta omakohtaisesti voin todeta, että tekstissä on vinha perä edelleen.

Liisan keittiö on kodin ♥.

Niinpä niin. Halusinpa sitä tai en, myös yritystoimintani sydän on keittiössä.Käsityöyrittäjyydestä kiinnostuneille suosittelen lukemaan Susannan työhuoneen blogia. Kuten blogin nimi jo paljastaa, Susannalla on oma työhuone.


Milloinkohan minä saan itselleni oman työhuoneen?

Aug 9, 2011

Amerikan Pekoni -penaali - American bacon pencil caseKoulujen aloittamisessa on perinteisesti mukana intoa ja jännitystä. Vaikka kesäloma olikin hauska, kouluun on aina kiva palata.

Ennen koulujen alkua rynnätään Anttilaan ostamaan uusia kyniä, penaaleja ja reppuja. Osa koululaisista palaa tuttuun ympäristöön, osalla on edessään täysin uudet kuviot.

Myös veljeni aloittaa syksyllä opiskelut. Hän ryhtyy opiskelemaan fysioterapiaa, eli saan hänestä tulevaisuudessa itselleni kollegan.

Veljeni koulunalkua helpottamaan tein hänelle uuden penaalin.
Idea penaalille syntyi jo joitakin kuukausia sitten, kun näin Retrokas-blogissa vastaavalla tavalla toteutetun työn. Innostuin ajatuksesta ja päätin kokeilla samaa itse.

Mukaan veljen kynäpussiin laitoin sinisen ja punaisen puuvärin, sillä hän tulee tarvitsemaan niitä anatomian oppitunneillaan.
Penaali on tehty kristallimuovin avulla, kuten aiemmin esittelemäni Hesen lounaspussi sekä Rainbown kolikkopussi. Penaalin sisus on tummansinistä satiinia, sillä vain paras kelpaa veljelleni.
Amerikan pekoni -penaalia ommellessani tutustuin ensimmäistä kertaa elämässäni myös pekonipaketin taustaan.
Huomasin, että taustalla on kolme pekoniaiheista reseptiä. Jaankin tässä yhden kanssanne:


                              

1 pkt HK Amerikan Pekonia
tai Fileepekonia
4 suurta maissitortillaa
200 g juustoraastetta
salsakastiketta maun mukaan
punasipulia suikaleina
kurkkua suikaleina
salaattia

Paista pekoniviipaleet rapeaksi kuumalla panulla. 
Kokoa täytteet tortillaletuille, kääräise rullalle ja nauti!Hauskaa koulunalkua kaikille nuorille ja vanhoille koululaisille!

Terveisin, Liisa


Aug 7, 2011

Eväspussi miehelle

Mieheni kaipasi eväspussia lounaseväidensä kuljettamiseen. Tähän mennessä ruuat ovat kulkeneet töihin milloin missäkin Euromarketin muovipussissa tai repun pohjalla.

Eväspussi syntyi siis tarpeeseen, ja vieläpä puoliksi kierrättäen, nimittäin Hesen takeaway-pussia hyödyntäen.

Lounastauon hiukopaloja on nyt mukavampi etsiskellä, kun pussi on oikean kokoinen.
Pussi on kristallimuovin ansiosta sopivan jämäkkä, joten eväät pysyvät kuosissa eivätkä pääse leviämään.


Pussin vuorin ompelin tummansinisestä satiinista. Vuori ei ole pohjastaan eväspussissa kiinni, joten tarvittaessa sen voi ottaa ulos ja pestä käsin hanan alla.Pussia oli hieman haastava ommella, sillä Hesen takeaway-pussi sekä kristallimuovi ovat molemmat kovia materiaaleja ompeluun. Mamin vanha Husqvarna joutui hieman koetukselle, hupsista. Hyvin tuo eväspussi kuitenkin onnistui, eikä ompelukonekaan kärsinyt vahinkoa (?).

Säkkiin oli toki liimattava myös nimikkotarra, nyt kun niitä vihdoinkin varastossani on.Pussia käsissäni taitellessani tajusin myös sen, että kaavaa kehittelemällä Hesen takeaway-pussi taipuisi myös naisten tyylikkääksi kirjekuorilaukuksi. Itse olen niin hullu, että oikeassa tilaisuudessa ja oikeanväristen vaatteiden kanssa voisin hesekuosista laukkua jopa käyttää. Siro malli, sopivanmuotoinen kansiläppä sekä oikein valittu kiinnityssysteemi. Siinä se olisi! Täytyypä alkaa kehitellä.
Aug 5, 2011

Taistelu janonsammuttajana!

Vesimelonia koskevassa postauksessani puhuin jokunen aika sitten siitä, että vesimeloni toden totta on hellepäivän pelastus. Vesimelonin kilpailijaksi kuuman kesäpäivän pelastajana nousee kuitenkin eräs toinen arjen sankari, nimittäin Rainbown kevyesti hiilihapotettu kivennäisvesi.

Karkkipaperiaskartelusta innostuneena päätin tehdä lempikivennäisveteni kolikkopussiksi.

on Rainbown Karpalo.


Kolikkopussi on tehty kristallimuovin avulla. Etiketit on ommeltu puuvillakankaan ja kristallimuovin väliin. Lisäksi pussissa on satiininen vuori.


Nyt tuli kuitenkin tenkkapoo. Tarvitsen apuanne. Kuka osaa ommella vetoketjuja? Haluan, että vetoketju kulkee koko pussin yläreunan matkalta, kuten kuvassa. Mutta miten vältän vetoketjun paakkuuntumisen sivuissa? Erityisesti vetoketjun loppupää menee ikävään myttyyn. Onko mahdollista välttää tämä ongelma jollakin ompeluteknisellä jipolla? 
Aug 4, 2011

Blogivinkkikisan voittaja on selvillä!

Kiitos kaikille osallistujille blogivinkkikisassa!

Kisa oli tiukka, kuten odottaa saattoi. Voittaja erottui kuitenkin kirkkaasti, sillä yksi blogi oli erityisesti mieleeni. Kisan tarkoitus oli, että allekirjoittanut saa uutta, inspiroivaa luettavaa, ja täytyy sanoa, että tämä tarkoitus on todellakin täyttynyt.

Voittajablogi Voittajablogista, joka löytyy osoitteesta alisaburke.blogspot.com, olen ammentanut käsityöideoita jo nyt. En ole malttanut olla kokeilematta juttuja, joita bloggaaja blogissaan esittelee. Olen lukenut kaikki yli yhdeksänkymmentä tutoriaalia, enkä ole malttanut mennä nukkumaan. Tämä blogi innosti minut jopa muuttamaan yläpalkkiani ja siistimään oman blogini ulkoasua.

Oman itsensä brändääminen Kyseessä ei itse asiassa ole käsityöblogi, vaikka blogissa paljon käsitöitä onkin. Kyse on pikemminkin ihmisestä, jota voi hyvällä syyllä kutsua taiteilijaksi ja opettajaksi. Voittajablogin kirjoittaja on kovalla työllään onnistunut brändäämään itsensä, ja sekös vasta innostavaa seurattavaa onkin. Hänen blogiaan lukee tuhannet ihmiset, pelkästään sivupalkkiin on klikannut yli 4000 lukijaa.

Blogissaan nainen kertoo, kuinka vuosien kovan työn tuloksena hän viimein pystyi lopettamaan päivätyönsä ja saattoi alkaa kokoaikaiseksi taiteilijaksi. Hänen haaveensa oli jo pitkään ollut elättää itsensä taiteilijana, ja nyt se oli onnistunut. Tämänkaltainen teksti innostaa minua suunnattomasti, sillä nainen tuntuu puhuvan minun ajatuksillani. Tämä on yksi syy siihen, miksi juuri tämä blogi voitti blogivinkkikisan. Tätä blogia lukiessa minulle tulee olo, että "juuri noin minäkin haluan asioiden tehtävän!"

Nainen kirjoittaa blogissaan lämpimästi ja vetoavasti ja tuo sopivasti itseään esille. Hän ei rönsyile aiheissa eikä kirjoita epäolennaista. Sen lisäksi että hän osaa maalata, ommella, punoa ja vaikka ties mitä, hän osaa myös blogata.

Minuun vetosi tämä blogi myös siksi, että pääsin kurkistamaan taiteilijan ja taidemaalarin elämään. Eipä tainnut voittajablogin ehdottaja aavistaa, että juuri maalaaminen on yksi suurimmista intohimoistani.

Inspiraatiio Millainen on inspiroiva blogi? Inspiraatio ei tule vain siitä, että katsoo jonkun tekemää upeaa työtä tai lukee hyvin kirjoitettua tekstiä. Inspiraatio tulee siitä, että kirjoittaja osaa tekstinsä, kuviensa ja kaiken muun jakamansa välityksellä vedota lukijaansa niin, että hänessä syttyy palava halu, into ja tarve rikkoa omia rajojaan. Bloggaaja todennäköisesti saa tämän reaktion lukijassaan aikaan vahongossa, sillä ihmisiä on vaikea innostaa ja motivoida väkisin. Kuka osaa blogata niin, että lukija saa perhoset vatsaansa innostuksesta? Kuka osaa blogata niin, että lukija alkaa taas uskoa omiin kykyihinsä?

Voittaja Voittajablogin ehdottaja osasi todellakin vetää oikeasta narusta. Kenties hän osasi tulkita oman blogini viestejä niin hyvin, että osasi päätellä, mistä todella pidän. Tai sitten hänen omat mieltymyksensä ja inspiraationsa lähteet ovat hyvin samanlaiset kuin omani. Kenties hän ehdotti blogia randomilla, sen enempää asiaa miettimättä. Niin tai näin, on aika julkaista voittaja!

AULI, olet voittanut kisan! Nakkaa minulle s-postia, niin sovitaan yksityiskohdista! :)

alisaburke.blogspot.com on siis Aulin ehdottama blogi, jonka ansiosta olen saanut itselleni tummat silmänaluset. Kaikkien, joiden sisällä asuu taiteilija ja luova hullu, kannattaa perehtyä tähän blogiin, varsinkin, jos usko omiin taiteilijankykyihin on viime aikoina ollut laskussa.