Jul 31, 2011

Pikaterveiset mummolasta

Morjes!

Vielä on muutama tunti aika osallistua blogivinkkikisaan. Kisaan pääset osallistumaan tästä, ja kyseessähän on blogivinkkikisa, josta voit voittaa blogissa vilahdelleita herkkuja itsellesi.

Kun kisa-aika on ohi, alan perehtyä tulleisiin vinkkeihin. Aijon tutkailla vinkkejä rauhassa useamman päivän, jotta pääsen selvyyteen kaikista ehdotuksista. Uskon, että kisasta tulee tiukka! Kun voittaja on selvillä, ilmoitan siitä blogissa.

Iloinen yllätys viikolla oli, kun Niinula-blogin Niinu antoi blogilleni makean tunnustuksen! Kiitos Niinu siitä! Palaan aiheeseen vielä myöhemmin.


Ensi viikolla luvassa lisää käsitöitä, tunnustuksen eteenpäin jakamista ja - mikäli tulos on selvillä - blogivinkkikisan voittajan julkaiseminen!

Herkullista viikkoa! ;)


Jul 24, 2011

Reissumies!

Reissumies, siinä kaikkien huoltoasemien kuningaseväs.

Kukapa ei olisi koskaan syönyt tätä kanamunatäytteistä välipalaa pysähdystauolla.Mutta hei! Tämähän ei ole aito reissumies! Tästä puuttuu kananmuna!


Välissä on tomaattia ja kurkkua,


juustoa sekä salaattia.


Jos en kärsisi viljojen tuomista vatsaoireista, söisin näitä usein. Niin hyvä on ruisleivän, voin, juuston sekä vihannesten liitto!

Mikä on sinun reissumies-muistosi?

*    *    *    *

Jul 22, 2011

An apple a day - Leikkiruokaa itselle

Omena päivässä pitää lääkärin loitolla. Siinä vanha sananlasku, jonka olen joskus kuullut. Omenat ovat hyviä, mutta pitääkö ne kuoria?Ulkomaalaiset omenat, kuten tämä Golden, kannattaa ehkäpä kuoria. Mutta luomulaatuisia omenoita ei tarvitse eikä kannata kuoria, sillä niiden viljelyssä ei ole käytetty kasvinsuojeluaineita.


Kuoret sisältävät paljon vitamiineja ja flavonoideja, joten luomuomenoiden kuoret kannattaa hyvällä syyllä rouskuttaa itse omenoiden mukana.Pidätkö sinä omenoista?


Kummat ovat parempia, vihreät vaiko punaiset?


Itse pidän vihreistä.

*   *   *   * 

Idea puoliksi kuoritulle omenalle tuli keskeltä arkista elämää. Tämä leikkiruoka on tehty tälläkertaa täysin itselleni. Omppu on asetettu vitriinin ylähyllylle, jotteivat voiset ja ketsuppiset pikku sormet tavoita sitä.

Hauskaa viikonloppua!


Jul 20, 2011

Needlefelted watermelon, eli leikkiruokaa kuumana kesäpäivänä!

Vesimeloni on kiistatta kesäpäivien pelastus. Päätin tehdä kyseisen hedelmän leikkiruuaksi.Neuloin ensin melonin huopakankaasta. Täytin leikkiruuan tuttuun tapaan vanulla. Kun osat olivat kasassa ja meloni muodossaan, neulahuovutin päälle valkoista, vaalenapunaista sekä vihreää.


  


Täytyy sanoa, että neulahuovutus auttoi paljon, sillä pelkästä askarteluhuovasta tehtynä meloni näytti karsealta. 


Jul 19, 2011

Osallistu blogivinkkikisaan ja voita ihastuttavia huoparuokia!

Kaipaan jotakin uutta luettavaa. Olen viimeaikoina intoillut ulkomaalaisista käsityöblogeista, mutta olen edelleen vailla sitä ykkösblogia, jota haluan palata lukemaan aina uudelleen. Haluan löytää blogin, joka innostaa minua, tarjoaa minulle sekä estetiikkaa että ideoita ja laittaa minut nauramaan.

Blogissani onkin siksi tullut aika kilpailla. Kyseessä on blogivinkkikisa!

Säännöt ovat yksinkertaiset:

1. Auta minua löytämään ulkomainen ykkösblogini. Kommentoi tätä postausta ja kerro linkkivinkkisi. Olet mukana kilpailussa.

Bonus: Jos tahdot saada varsinaisen palkinnon lisäksi myös yllätyspalkinnon, linkitä blogiini omasta blogistasi. (Muista kertoa linkityksestäsi kommentissasi, jotta voin palkita voiton sattuessa juuri sinun blogivinkkisi myös ylläripalkinnolla! :))

2. Voit osallistua yhdellä vinkillä. Mikäli samoja vinkkejä tulee useampi, ensimmäinen ykkösvinkin antanut on voittaja.

3. Voittajan ratkaisee vain ja ainoastaan omat mieltymykseni. :)

Tässä vinkkejä ja johtolankoja kisaan osallistuville:

"Selkeys on valttia. Saman toistaminen ärsyttää, omaperäisyys on toivottavaa. Pidän rajojen rikkomisesta. Pidän yllätyksistä. Pidän silmää miellyttävistä blogeista. Pidän tarkkaan rajatuista blogeista. Liika näprääminen, kauhea määrä sälää sivupalkissa ja vilkkuvat kuvat ärsyttävät. Englanninkielinen, tiheästi päivittyvä huoparuokablogi saattaisi viedä voiton. Toisaalta, tahdon nähdä muutakin..!"

Palkintona blogivinkkikisassa on perinteinen kermakakku, jonka blogini lukijat muistavatkin:


Lisäksi matkaan lähtee kauppatavaroita, jotka sopivat erinomaisesti vaikkapa lasten leikkeihin. Kassiin mahtuu ainakin GoGreen linssipaketti, kermapurkki, suklaapatukka ja kenties vielä jotain muutakin.

Ylläripalkintoa en yllätys yllätys kaikkien yllätykseksi yllättäenkään paljasta, sillä se on yllätys.

Eli siis:

Osallistu kisaan vinkkaamalla ulkomainen käsityöblogi tämän postauksen kommenttiosioon. Kerro kisasta muille, ja voittaessasi saat palkinnon lisäksi myös yllätyspalkinnon.

Kisa-aikaa on 31.7. klo 23.59 asti, toisin sanoen tämän kuun loppuun. Tsekkaan kaikki tulleet vinkit huolella läpi ja pyydän voittajaa ottamaan minuun yhteyttä. Voittajalla on kaksi viikkoa aikaa ilmoittautua minulle.

Toivon, että osallistumisia tulee runsaasti, sillä olen todellakin lukemista vailla. Eli kaikki tutut ja tuntemattomat, bloginmetsästykseen, siis! ;)


Jul 17, 2011

Ohjeet ja vinkit osa 3: Neulahuovutettu paprika!

Tarvitset:


* vanua
* kahta eriväristä villaa, esim. punaista ja vihreää
* neulahuovutusneulan
Päällystä vanupallo kevyesti haluamasi värisellä villalla.


Tarkista, että villaa on joka kohdassa ja pallo on tiivis kauttaaltaan. Älä huovuta liikaa, sillä voit tiivistää lopputulosta myöhemmin.


Painele nyt neulalla uurteita pallon ympäri. Jaa pallo kuuteen osaan.
    


Uurteiden jälkeen painele pallon keskiosa tasaiseksi ja tiiviiksi kuvan osoittamalla tavalla.Täytä muodostunut painauma vihreällä villalla. Huovuta kiinni.
 


Rullaa käsissäsi ja huovuta pätkä vihreää villaa paprikan kannaksi. Jätä kannan alaosa huovuttamatta jotta saat sen paremmin liitettyä valmiiseen paprikaan.


Huovuta kanta kiinni ja viimeistele paprikan muodot. Syvennä tarvittaessa uurteita ja huovuta löysät kohdat tiiviimmiksi. Valmis!

Jul 7, 2011

Tyrnevä kakku

Rakastan kakkuja, olivatpa ne sitten missä muodossa tahansa. Tyrnikausi on taas lähestymässä, joten olen valmistanut tyrnikakkuja. Olen tehnyt tyrnikakkuja aiemminkin, mutta nyt luvassa on kaksi uutta versiota.

Tämä pyöreä kakku on tehty samalla kaavalla kuin aikaisempi kermakakkukin. Korkeutta kakulla noin 8 cm ja halkaisija on 12 cm. Kakkua ympäröivät kermapursotukset, keskelle on ripoteltu tyrnimarjoja ja yksi tyrninlehti. Tiesittekö muuten, että oikeat tyrninlehdet ovat syömäkelpoisia?


Kyseessä on tarkemmin ottaen tuorejuustokakku, joka aikaisempien tyrnikakkujeni ohella on saanut värinsä Koivun tyrnitilan täyteläisestä mehusta. Pursotukset on tehty hieman eri tavalla kuin aikaisemmat, sillä olen laittanut niiden sisään pienen vanupallon muotoa antamaan. Jos kaipaat ohjetta kermapursotuksen tekemiseksi, ohje löytyy täältä.

Toinen kakku, tai ehkä pikemminkin piirakka, mukailee aikaisemman kestosuosikkini, vadelmaleivoksen, ohjetta. Erityisesti nämä pursotukset kaipasivat täytettä, sillä kokoa oli jo niin paljon. Ilman tukea pursotukset olisivat lässähtäneet kuin eilinen kermavaahto konsanaan.