Apr 24, 2011

GoGreen - Röda Linser

Päätin väsätä tämän GoGreen-paketin, sillä kaapin perällä lojuva vihreä laatikko otti silmiini ja tajusin samassa sen soveltuvan hyvin huopatyömalliksi. Olen jo pitkään miettinyt erilaisten kauppatavaroiden tekemistä - tämä olkoon aloitus sille.Taustatietoa GoGreen-tuotemerkistä: GoGreen-tuotteissa ei käytetä eläinperäisiä ainesosia ja tuotteissa on mahdollisimman vähän E-koodeja. GoGreen panostaa nimensä mukaisesti puhtauteen, vihreyteen ja ekologisuuteen. (Itse en ole perehtynyt kyseiseen puljuun sen tarkemmin, mutta olettaisin tuotteiden olevan eettisesti parempia valintoja kuin moni muu.)

GoGreen-tuotteita löytyy tällä hetkellä Suomen, Ruotsin ja Norjan markkinoilta. GoGreen on osa suurempaa Lantmännen Cerealia -konsernia, mutta mikään Amerikanjätti ei siis ole kyseessä. GoGreen-tuotteita alettiin Suomessa myydä vuonna 2006.


Huopatyö on ensimmäinen, jossa olen käyttänyt sekä neulahuovutusta että huopakangasta molempia. Stressasin hieman, miten neulahuovutus paketin kylkeen onnistuu, mutta hyvinhän siinä kävi. Kuten kuvastakin näkyy, paketin kyljessä olevat linssit on neulahuovutettu. Tekstit on kirjailtu tuttuun tapaan.Jos äiti malttaa luopua paketista, poika saa pian uuden lelun kauppa- ja kotileikkeihin. Vaikken tee tällä itse mitään, myönnän, että valmiin paketin luovutus 3-vuotiaan tuhottavaksi voi olla haikeaa. Pikkulasten äidit, miten koette asian omien käsitöidenne kohdalla?


Apr 21, 2011

Ohjeet ja vinkit osa 2: Mansikat

Muistan itse kun aikanaan yritin tehdä huopamansikoita, en meinannut löytää ohjetta mistään. Yritin tehdä mansikoita ilman ohjetta, mutta mansikkani vaikuttivat pikemminkin epämansikoilta.

Asioiden helpottamiseksi valmistin mansikasta ohjeen:Mansikka syntyy puolipallon muotoisesta huopapalasta. 


Ompele puolipallo yhteen kuvan osoittamalla tavalla. 
Käytä ommellessasi punaista lankaa. 


 Tee pienillä pistoilla "siemeniä" mansikan pintaan.


 Täytä mansikka pienellä vanupallolla ja ompele kiinni.


Lisää lopuksi tähden muotoinen huopapala muutamalla pistolla. 


Apr 19, 2011

Kahvihetki


Kahvin kanssa pitää aina olla jotakin makeaa, eikö? :)Apr 13, 2011

Taustatietoa

Ihanaa päästä taas kirjoittamaan ja päivittämään blogia! Mitä kuuluu, pitkästä aikaa? Tänne kuuluu hyvää, tosin koulukiireet jatkuvat edelleen. Käsityöintoa olisi paljon, mutta valitettavasti joudun vielä hetken aikaa hillitsemään itseni. Takaraivossa on paljon ideoita, jotka jaan kanssanne kun hetki on oikea! :)

Tämä tuli Aulilta. Kiitos!
Tunnustuksen luonteen mukaisesti vastaan viiteen kysymykseen: 

1. Milloin aloitit blogin?
Viimevuoden loppupuolella. Koska kotinurkissa huopatyöt jatkoivat kertymistään, ajattelin laajentaa harrastustani blogimaailman puolelle. 


2. Mistä kirjoitat? Mitä käsittelet?
Kirjoitan ruuasta. Käsittelen huopatöitä. Ruokatietous, eri kultuurien ruuat, suomalaiset perinneruuat, erikoisruokavaliot, dieetit sekä leivonta ovat kiinnostukseni kohde. Rakastan myös käsitöitä, joten halusin yhdistää nämä kaksi asiaa. 

Kun aloitin blogin kirjoittamisen, blogi toimi lähinnä käsitöitteni esittelyikkunana. Minusta se osoittautui kuitenkin aika pian tylsäksi, joten halusin alkaa hakea blogilleni hieman syvempää tarkoitusta. Blogi onkin jo hetken aikaa käsitellyt muutakin kuin vain käsitöitä. 

Tulevaisuudessa liikutaan yhä enemmän reseptien ja ruokalajien maailmassa, huopaa kuitenkaan unohtamatta! Jos minulta kysytään, blogini - kaikessa villaisuudessaankin - on ennen kaikkea ruokablogi!


3. Mikä tekee blogistasi erityisen?
Vaikea sanoa. Koska kauneus on katsojan silmissä, blogini erityisyyttä pystyvät parhaiten arvioimaan lukijani.


4. Mikä sai sinut aloittamaan blogin?
Päätös blogin aloittamisesta syntyi kun minulla viimein oli jäsenneltävissä oleva blogi-idea.


5. Mitä haluaisit muuttaa?
Tällä hetkellä en mitään, mutta varmasti blogi tulee muuttumaan ajan saatossa. Olen persoonaltani nopeasti kyllästyvää tyyppiä, joten kovin samanlaisena blogi tuskin tulee kuukaudesta toiseen säilymään. Haluan aina säilyttää blogini perusidean, mutta yritän keksiä myös jotakin uutta ja mielenkiintoista. Haluan lisäksi panostaa tekstin, kuvien ja sisällön laatuun, sekä vuorovaikutukseen.Jaan tämän kolmelle blogille, joihin olen viimeaikoina ihastunut:

Cutie Esteettisesti kaunis blogi, josta voit löytää lisää huopaherkkuja!

Jauhot Suussa Mahtavia taidonnäyteitä oikeista herkuista! 

Suklaamarenki Ihanaa arkea kauniiden kuvien siivittelemänä!

Jos haluatte, voitte jatkaa. 

Mukavaa loppuviikkoa kaikille!