Jan 27, 2011

Ohjeet ja vinkit osa 1: Pursotus

Olen valmistanut teitä varten ohjeen pursotusten tekemiseksi.

Aloita leikkaamalla kahdeksankulmion muotoinen pala huovasta. Koko voi olla samaa luokkaa tulitikkuaskin kanssa.
 Leikkaa viillot jokaisesta kahdeksankulmion kulmasta kohti keskiötä. Varo, ettet leikkaa kasikulmiota vahingossa halki.
 Muotoile syntyneet siivut seuraavaan tapaan:
 Yhdistä nyt muodostuneen propelin kulmat langalla toisiinsa kuvan tapaan. Kiristä lanka.

Valmiiseen pursotukseen voit neuloa (tai liimata) helmen, tosin pursotus on kaunis ilmankin. 
Valmiit pursotukset eivät perusteluja kaipaa!

Jan 23, 2011

Suklaakakku

Tein tämän suklaakakun samalla kaavalla kuin aiemman kermakakun. Erona vain kakun päälliset. 

Suurin haaste kakun teossa oli taaskin sommittelussa. Olin päättänyt, että teen suklaakakun mansikoilla, mutta pelkät mansikat eivät tuoneet kakkuun riittävästi haluamaani särmää. Meinasin ensin laittaa mustikoitakin kakun päälle, harkitsin myös banaaneja ja mandariininviipaleita, mutta värisävyt johdattivat minut valitsemaan karpalot.

Kun mansikat ja karpalot olivat valmiina koristeluun, piti vielä päättää, miten ne kakun päälle asetellaan. Paras lopputusos syntyi, kun asettelin marjat epämääräisesti. Marjat ovat ikäänkuin heitetty kakun päälle, niitä ei ole aseteltu millintarkasti.

Tuloksena siis syntyi mansikoilla ja karpaloilla koristeltu suklaakakku. 


Kuvassa muuten näette vielä märät liimaukset. ;)

Kakkua kiertää kahdeksan aiemmin tekemääni mansikkaviipaletta. Ne sopivat reunustamaan kakkua. (On ihana tehdä kakkuja, kun koristeet ovat jo valmiina!) Huopakakkujen koristelussa verrattuna oikeiden kakkujen koristeluun on se hyvä puoli, että kakku ei tuhriinnu koristeita siirreltäessä.
 Tykkään kakun väreistä tosi paljon. Mielestäni tämä on paljon paremman näköinen kuin aikaisempi kermakakku, jota koristivat ruusut. Vai kumpi on teidän mielestänne perempi?Jan 21, 2011

Blogikissa

Uusia lukijoita on löytänyt blogiini. 14-vuotias blogikissa Kissa sekä minä toivotamme kaikki uudet lukijat tervetulleiksi Herkullisten Ajatusten pariin!
(Idea blogikissasta tuli muuten Marilta.)


Jan 20, 2011

Vaihto

Siksot-blogin Hatatuu ystävällisesti ehdotti, voisimmeko vaihtaa käsitöitämme. Hän kaipaili lapsilleen leikkiruokia ja lupasi vastalahjaksi ommella pojallemme vaatteita. Minusta ehdotus kuulosti hyvältä! 

Tässä ruuat, jotka tein Hatatuun lapsille:Osa ruuista onkin jo näkynyt blogissa. Uusia ovat kuohukerma, suklaakakun palat ja tonnikalapurkki. Oma suosikkini on kuohukermapurkki. Kyseisessä purkissa on päiväystäkin mukavasti jäljellä. ;)

Näitä oli tosi hauska tehdä. Varsinkin tonnikalapurkin teko sai aikaan hilpeyttä, kun yritin jäljitellä Rainbown tonnikalasäilykettä. Toivottavasti lapset pitävät näistä!


Jan 16, 2011

Perinteinen kermakakku

Olen nähnyt leivontablogeissa hienoja kakkuja, joihin on tehty koristeeksi aivan oikean ruusun näköisiä marsipaaniruusuja. Seuraan paria leivontablogia (ks. oikean laidan blogiluettelo), ja mietinkin niitä taannoin lukiessani, onnistuisinko tekemään huovasta ruusuja. Tiesin kyllä jo valmiiksi, ettei huoparuusuista tule yhtä hyviä kuin marsipaaniruusuista, koska huopa on tasapaksua. Huopa on lisäksi karheapintaista ja hieman kankeaa. Onnistuin kuitenkin tekemään ihan hyvännäköisiä ruusuja. Aitoja vastaavia ne eivät ole, mutta sopivat huoparuokiin. Huoparuokien idea minulla onkin se, että ruuat saavat näyttää hieman pehmeiltä, pulleilta ja muhkuraisilta. Saavat näyttää siltä, että ne on tehty huovasta. 

Kun ruusut olivat valmiit, oli ilmiselvää, että ne tulevat kermakakun koristeeksi. Tässä siis eilisehtoon kakku:


Kakku on halkaisijaltaan noin 13 cm ja korkeudeltaan 9 cm. "Kermapursotuksia" kakun ympärillä on kaksitoista, ruusuja viisi.


 Tässä lähikuva ruusuista:


 Ruusut on tehty erikokoisista huopapaloista yhteen kiertämällä. Lehtiin neuloin vaalealla langalla hiukan kuviota. Lehtien kohdalla ongelmaksi oli muodostua se, että ne olivat näyttää liikaa koivunlehdiltä.Yllättävää kyllä, tämän kakun teko oli suhteellisen nopeaa ja helppoa. Kakussa on loppujen lopuksi vain muutama yhteenliitettävä osa. Kakku, kermat sekä ruusut lehtineen. Miettimisessä ja sommitteluissa taisikin kulua suurin osa ajasta. Nyt kun idea on valmis, voisi näitä tehdä nopeastikin.

Tulette varmasti törmäämään blogissani sekä ruusuihin että erilaisiin täytekakkuihin myöhemminkin! 

Jan 13, 2011

Wiener Nougat -laatikko - vihdoin valmis!

Nyt se on valmis! Kaikki käsityönharrastajat varmasti tietävät tunteen, joka seuraa siitä kun paljon työtä vaatinut luomus on saatu valmiiksi. Minulla on nyt sellainen tunne! Olen touhunnut tämän kanssa monta päivää, ja vihdoin saan pitää valmista laatikkoa käsissäni. Joku voi tietysti ajatella, mitä ihmeen erikoista on huopalaatikolla joka jäljittelee Fazerin Wiener nougat -laatikkoa. "Eihän sillä edes tee mitään!"
Ajatelkoot vapaasti - minä olen tästä ihan innoissani! :)
Tein jo yhden kannen, joka meni pilalle. Valkoisen huovan läpi paistoi tummat langat läpi ja lopputulos näytti vähän suttuiselta. Tähän valmiiksi saatettuun versioon olen tehnyt kannen kaksinkertaisesta huovasta. Se oli viisas päätös, nyt läpi ei kuulla mikään.

Wienervalssia tanssiva pariskunta on tehty harmaasta langasta. Mielestäni se erottuu boxista juuri sopivasti.

Kannessa oleviin karkkeihin olen langalla tehnyt hiukan muotoa.

Laatikko on täytetty fleecehuovalla. Pinosin laatikon kokoisia levyjä ehkä seitsemän päällekäin ja lisäksi laitoin sisään pari paperia tukea antamaan. Tällaista levynmuotoista tuotosta ei kannata täyttää vanulla, vaan juurikin huovalla tai paksulla kankaalla kasaamalla levyjä päällekäin. Vanulla saa aikaan joko muhkuraisen tai liian pullean lopputuloksen. (Kuten aikaisempi Fazerin huopasuklaalevyni osoitti.)

Kaikki on tehty käsin neulomalla. Eniten aikaa kului Wiener nougat -tekstin tekoon ja tanssivaan pariskuntaan.  

 Jos tarkkoja ollaan, tämähän ei ole mikään laatikko, vaan laatikon muotoja jäljittelevä levy. Olisikin hienoa, jos levyn pystyisi avaamaan laatikon tapaan ja sisällä olisi oikeita suklaita. (Siitä sainkin idean!)


Jan 3, 2011

Chocolate bars


Olen nyt innostunut kaikesta suklaaseen viittaavasta. Suklaapatukoita on helppo tehdä, eikä aikaakaan niiden tekoon kulu kovin kauaa. Lisäksi minua motivoi se, että olemassa on lukematon määrä patukoita, joita imitoida. Mieheni on sitä mieltä, että karkit olisivat hauskempia, jos oikean nimen tilalla olisi jokin keksitty nimi. (Esimerkiksi Suffelin tilalla Suffiks, Fazerin tilalla Fatser jne.) Ihan hyvä idea, ja onhan tuossa tuo yksi laji jo - DaKapo. Mitä mieltä te olette, aito nimi karkeille vai aidosta väännetty?


Sibylla

Tämän postauksen myötä lähetän terkut blogini kahdelle ensimmäiselle lukijalle, Siksot-blogin ylläpitäjille Hatatuulle ja Lallatilaalle! 
Naiset tekevät hienoja käsitöitä, joten käykäähän tsekkaamassa!
Jan 2, 2011

Suklaata

Suklaan rakastajana oli pakko tehdä tämä huopasuklaa. Netistä katsoin mallia oikean levyn kuvasta. 
Hieman muhkurainenhan tuosta tuli.Käsinneulotuissa teksteissä kului aikaa kaikkein eniten. Meinasin ensin olla laittamatta "Made from fresh milk" -tekstiä levyyn, mutta eihän sitä malttanut jättää mitään oleellista pois.


Palat ovat aavistuksen verran vaaleammasta huovasta kuin ruskea tausta, erottuvat paremmin. 


Seuraavaksi haluaisin tehdä Wiener Nougat -laatikon. Katsotaan, millon jaksan innostua!